Schipper of gids worden op de Fluisterboot
Schipper of gids worden op de Fluisterboot

Schipper of gids worden op de Fluisterboot

Heeswijk-Dinther

HEESWIJK-DINTHER - We kennen natuurlijk allemaal twee monumenten van Heeswijk-Dinther, De Kilsdonkse Molen en Kasteel Heeswijk. Maar kennen jullie ook de verbinding tussen die twee met de Fluisterboot over de rivier de Aa? Tijdens de tocht van ongeveer een uur komt niet alleen de geschiedenis van Heeswijk en van Dinther aan je voorbij, maar ook allerlei wetenswaardigheden die de natuur ons biedt. Vanaf het water ziet de wereld er ook heel anders uit.

Je kunt dan zelf waarnemen dat de bever deze rivier ook tot zijn woongebied heeft gemaakt. Je ziet de ‘ glijbanen’ waar hij in en uit het water gaat en de dikke boom die hij zover heeft geknaagd dat hij bijna om gaat vallen. En af en toe moet je bukken om onder de bruggen door te gaan. 

Dit wordt dan je unieke kans! 

De Fluisterboot en zijn bemanning zijn op zoek naar schippers en gidsen om hun team uit te breiden. Waardoor de boot met nog meer regelmaat kan gaan varen om de gasten de gelegenheid te geven dit mooie stukje natuur en geschiedenis te beleven.

Bij de vraag aan de bemanning waarom ze als vrijwilliger gekozen hebben om schipper of gids te worden, antwoordden zij bijna unaniem: ‘ Ehhhh we hadden wel een zetje in de rug nodig om in te stappen of we kregen een zetje, maar dat is zeker de moeite waard geweest.’ De een moest nog zijn vaarbewijs gaan halen, terwijl de ander al jarenlange ervaring had. De gidsen moesten hun kennis gaan vergroten over de twee monumenten, de natuur en de geschiedenis. Maar het geeft hen telkens weer bij iedere vaart heel veel voldoening. 

Misschien ben jij nu ook enthousiast geworden om met dit zetje in de rug contact op te nemen om je als vrijwilliger beschikbaar te stellen. Ga dan naar www.kilsdonksemolen.nl en maak een afspraak. Een proeftocht zal je zeker over de drempel tillen.