Afbeelding

KBO-Dinther en Koning Willem I College werken samen

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Om het jaar goed af te sluiten, biedt KBO-Dinther 21 december haar leden een gevarieerde middag met een uitgebreid cultureel en actief programma in CC Servaes. Het wordt genieten op het gebied van muziek en dans met seniorenkoor Cantando onder leiding van Dan Loredan en de solisten Peter van Deursen en Tiny van den Brand. Ook volksdansgroep Kujawiak, Troubadour Hans van Gorp en het Bernhezer Senioren Orkest treden die middag op.

Ook is het mogelijk om naar huis te gaan met een sfeervol kerststukje; een mooie decoratie met uiltjes, gemaakt van hout en steen of zelfgemaakte wenskaarten. Liever luisteren, buurten, een spelletje kaarten of toekijken? Dat kan ook! Een hapje en drankje maakt de middag compleet.

Win-win project
Bijzonder is ook dat deze middag hulp komt van vijftien leerlingen van het Koning Willem I College uit Veghel, studierichting ‘Zorg en Welzijn’. Dit contact is ontstaan uit het zogenaamde ‘Win-Win’ project van KBO-Brabant. Dit project biedt MBO-leerlingen de mogelijkheid om werkervaring en contact met ouderen op te doen bij lokale seniorenverenigingen. Ouderen kunnen van jongeren leren en andersom: dus win-win. De school treedt naar buiten met de mooie slogan: ‘De regio is ons klaslokaal’.

We gaan het zien én beleven. De jongens en meisjes verwelkomen de mensen, beheren de gaderobe, serveren de koffie en helpen bij de verschillende workshops. De leerlingen zijn heel eenvoudig te herkennen aan de rode shirts met opschrift: ‘Jong helpt oud - oud helpt jong’.