Korfbalsters met lege handen naar huis

YSSELSTEYN/NISTELRODE - Na een spannende strijd was het de Peelkorf die beide punten in Ysselsteyn wist te houden. De eerste doelpunten werden om en om gescoord, totdat de Peelkorf net voor rust een gat dacht te slaan van twee doelpunten. Door nog een goed uitgespeelde kans van Prinses Irene in de slotseconde van de eerste helft werd dat gat kleiner gemaakt tot één doelpunt verschil en werd er met een 7-6 stand op het scorebord gerust. Het was de Peelkorf die het initiatief nam na rust en een voorsprong wist te behouden. Toch vond Prinses Irene haar krachten terug en wist weer terug te komen op gelijke hoogte (9-9). In de slotfase was Prinses Irene te slordig en te gehaast, waardoor de Peelkorf opnieuw op voorsprong kwam. Die voorsprong kon rustig worden uitgebouwd, toen Prinses Irene meer risico moest nemen om de bal te bemachtigen. Met een 13-9 eindstand werd de wedstrijd afgefloten.

Week van de scheidsrechter
Vooraf werd er even kort stil gestaan bij de week van de scheidsrechter. Hoewel er altijd waardering uitgesproken mag worden richting de scheidsrechter, is deze week speciaal gekozen om stil te staan bij de scheidsrechters en hen te bedanken voor hun waardevolle inzet. Na dit korte moment kon de wedstrijd beginnen. De Peelkorf wist meteen hun eerste aanval om te zetten in een doelpunt. Nora Schouten zette daar vrijwel direct een punt tegenover, nadat een goede loopactie werd beloond met een strafworp. Vorig seizoen is de regel rondom het nemen van strafworpen veranderd: degene die de strafworp meekrijgt (ofwel van wie de kans verloren gaat) die moet de strafworp nemen. Nora Schouten legde hem dan zelf ook keurig in het gele mandje. De Peelkorf nam opnieuw een voorsprong, maar vrij kort daarna werd de gretigheid van de Peelkorf opnieuw bestraft met een vrije worp. Evy van de Akker liet deze kans niet onbenut en bracht de stand op 2-2. Daarna werd er zo’n 10 minuten niet gescoord, omdat beide ploegen hun kansen niet wisten te benutten. Linda van Tilburg zorgde ervoor dat Prinses Irene voor het eerst deze middag op voorsprong kwam. Met een slimme kans had Peelkorf even het nakijken. Daarna werd het gat in de korf weer goed gevonden door beide ploegen. Het was in eerste instantie de Peelkorf die twee keer wist te scoren (4-3), maar Evy van de Akker en Josje Reijnders wisten door twee rake schoten voor het laatst deze middag Prinses Irene op voorsprong te brengen (4-5). De Peelkorf werd in deze fase beter, terwijl Prinses Irene het niet meer helemaal op orde had. Met drie treffers kwam de Peelkorf voor het eerst deze middag op twee punten voorsprong. In de slotseconde van de eerste helft verkleinde Laura van de Ven het verschil met een goed uitgespeelde kans en bracht de ruststand op 7-6.

Strijdlust
In de rust werd door coach Arno Theunisse opnieuw benadrukt waar de kansen van Prinses Irene lagen. Want dat er kansen waren, dat was toch wel duidelijk. Prinses Irene speelde in fases van de eerste helft goed, maar in andere fases veel te gehaast. Belangrijk dus om ons eigen spel terug te pakken! Na wat oppeppende woorden liep het Prinses Irene team vol vertrouwen terug het veld in. Toch was het de Peelkorf die de openingstreffer maakte. Annelies Thijssen verkleinde de achterstand weer tot één doelpunt met een ver schot. De Peelkorf vergrootte de voorsprong opnieuw tot twee punten, maar de energie bij Prinses Irene was nog niet op. Het was Nora Schouten die Prinses Irene weer op gelijke hoogte bracht. Door haar gevaarlijke afstandschot, maar ook goede loopacties wist zij twee keer achter elkaar te scoren en bracht de stand op 9-9. Met enorm veel strijdlust gingen beide ploegen de laatste fase in van de wedstrijd. Toch was het slotakkoord voor de Peelkorf. Doordat Prinses Irene niet meer tot scoren kwam, veel risico nam om de bal te bemachtigen en niet secuur om ging met de kansen die zij hadden was het de Peelkorf die nog vier keer wist te scoren. Een iets vertekende eindstand op het scorebord: 13-9. Prinses Irene ging vandaag dus zonder punten terug naar Nistelrode.

Het tweede team van Prinses Irene wist vandaag helaas ook de punten niet mee terug te brengen naar Nistelrode. Lees hier het verslag.