Afbeelding
Marcel van der Steen

Veilig uit en thuis met Samen Nistelrode Vervoer

Welzijn & Maatschappij

Personenvervoer op maat voor senioren

NISTELRODE -Niet alle senioren beschikken (meer) over een rijbewijs of vervoer en niet allemaal zijn zij in staat om met het openbaar vervoer te reizen. Hoe fijn is het dan dat jij als senior tóch een keer op bezoek kunt bij dat jarige familielid of die zieke vriend of naar het ziekenhuis of huisarts gebracht kunt worden. Sinds deze week is dit allemaal mogelijk, want dan gaat Samen Nistelrode Vervoer van start. 

Samen Nistelrode Vervoer is voor 60-plussers uit Nistelrode die hulp nodig hebben bij vervoer, denk hierbij aan ritjes naar familie, winkelcentra, huisarts, gemeentehuis en de kapper, en die dit niet kunnen regelen binnen hun eigen netwerk. De ritten, die door enthousiaste vrijwilligers van maandag tot en met vrijdag worden uitgevoerd, gaan niet verder dan Bernheze, met uitzondering van het ziekenhuis in Uden en de polikliniek in Oss. Personen die in een vaste rolstoel zitten, kunnen helaas niet vervoerd worden, wél diegenen die een opvouwbare rollator hebben.

Meer informatie
Mail of bel het liefst drie dagen voordat je gebruik wilt maken van Samen Nistelrode Vervoer naar samennistelrode@gmail.com of 06-45032939. Je kunt je aanmelding op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur doorgeven. Na deze aanmelding wordt een chauffeur gezocht en wordt de prijs berekend. Als de rit gepland is, word je geïnformeerd over de chauffeur, het tijdstip, de kosten en word je gevraagd of je hiermee akkoord gaat. Een rit wordt berekend op basis van gereden kilometers. Je betaalt een starttarief van € 1,- met daarop de kilometerkosten van € 0,25 per kilometer exclusief eventuele parkeerkosten. Kun je toch niet op het afgesproken tijdstip? Meld de rit dan af anders dien je de kilometerkosten aan de chauffeur te betalen.

Samen Nistelrode Vervoer is ook nog op zoek naar chauffeurs die op vrijwillige basis ingezet kunnen worden. Interesse? Neem dan contact op met 06-53964324 (Wil van Mil).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sport 8 uur geleden Zevende trekking jeugdlotto
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 20 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 22 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum