Afbeelding

DigiWegwijs informatiebijeenkomst Digitale Zorg

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - Bibliotheek Nistelrode organiseert woensdag 28 februari van 10.00 tot 12.00 uur samen met KBO Nistelrode een informatiebijeenkomst over leren werken met digitale zorg.

Contact met de huisarts of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig, want je hebt altijd en overal toegang tot je gegevens of diegene waarvoor je zorgt. Maar wat als je hier vragen over hebt of graag wilt leren hoe dit werkt?

Cursus DigiVitaler – oefenen met digitale zorg
Betine van den Wijngaard is medewerker Informatiepunt Digitale Overheid voor de gemeenten Bernheze en Oss. Zij is gespecialiseerd in het helpen en informeren over de digitale overheid en ook digitale zorg. “In de cursus ‘DigiVitaler’ leren we mensen hoe zij zelf hun gezondheidszaken via internet kunnen regelen, bijvoorbeeld via het patiëntenportaal van de huisarts of het ziekenhuis, maar ook het opzoeken van betrouwbare informatie over je gezondheid. Inloggen op het patiënten portaal gaat via DigiD.” zegt Betine. “Daarom wil ik tijdens deze informatiebijeenkomst de aanwezigen informeren over deze cursus en natuurlijk zal ik vragen beantwoorden.”

KBO
Ook bij KBO Nistelrode zijn de leden van de helpdesk bezig met het helpen van mensen op digitaal gebied. Zij komen veel mensen tegen die niet precies weten wat DigiD inhoudt. Voor de vragen die niet beantwoord kunnen worden tijdens de bijeenkomst bieden zij hulp op afspraak na deze informatiebijeenkomst.

Informatiepunt Digitale Overheid spreekuur
Ook in de bibliotheek kun je terecht met vragen over de DigiD tijdens de IDO spreekuren in de verschillende vestigingen. in Bibliotheek Nistelrode kan dat elke dinsdag van 14.30 tot 15.30 uur, in Bibliotheek Heesch op maandag tussen 14.30 en 15.30 uur en in de Bibliotheek Heeswijk-Dinther elke donderdag van 16.00 tot 17.00 uur.

v.l.n.r Ingrid Verkuijlen (vicevoorzitter Platform Toerisme Maashorst), Burgemeester Hans
van der Pas, Wethouder Jeroen van den Heuvel en Ben Maathuis (voorzitter
Platform Toerisme Maashorst)
Ondernemend Bernheze 49 minuten geleden Lancering toeristisch magazine Explore Maashorst
Afbeelding
Sport 10 uur geleden Zevende trekking jeugdlotto
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 21 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze gisteren Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein