Afbeelding

Zonnebloem Nistelrode blijft actief

Welzijn & Maatschappij

Nistelrode - Zonnebloemregio Oss organiseerde vrijdag 6 oktober een boottocht waaraan 60 gasten en acht vrijwilligers deelnamen. De boot voer naar Stevensbeek in plaats van Heusden. De gasten genoten op de boot van het mooie uitzicht, het lekkere eten, de muziek en de verwennerij door de vrijwilligers. 

Zaterdag 14 oktober werd de herfstwandeling in het Geerbos in Veghel gehouden. De samenkomst van gasten en vrijwilligers was in ‘De Watersteeg’. Het gezelschap werd ontvangen met koffie of thee en appeltaart met slagroom. Na de regenbui startte de wandeling. Gasten maakten gebruik van rolstoel en/of rollator en vrijwilligers duwden de rolstoelen. Na een uurtje kwam men droog terug in de Watersteeg en trakteerde Wim Smits op accordeonmuziek met bekende liederen. ‘De Watersteeg’ zorgde voor een drankje. 

Ook werd er op maandag 13 november een bezoek gebracht aan het Plattelandsmuseum van Duijnhove in Uden. De gasten werden welkom geheten door Johan; de koffie, thee en cake stonden klaar. Er werd een film vertoond over het leven en werken in de eerste helft van de vorige eeuw. Hierna ging het gezelschap in drie groepen uiteen. Onder leiding van een gids werd een verzameling kleding, kinderspeelgoed, paardenwerktuig en de mooie jaren zestigkamer en -keuken bezichtigd. De gasten herkenden veel werktuigen en kleding. De anekdotes waren niet van de lucht. Daarna werd er geluncht in het museum: koffie, thee, melk, croissant, krentenbol, zachte broodjes wit/bruin, kippenragout en zeven soorten beleg. Er werd goed gegeten en gezellig nagepraat over hetgeen men gezien had. Om 15.30 uur werden de gasten thuis gebracht.