Afbeelding

Alle Zielen 2023: Een prachtig en indrukwekkend evenement

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Alle Zielen voorziet een behoefte die nog nooit zo groot is geweest. Dat bleek zaterdagavond 28 oktober wel weer. Ruim 550 mensen vonden elkaar in gedeelde smart, ontmoeten, troosten en delen van herinneringen aan iemand die zij missen. Dat gebeurde op het terrein van de Abdij van Berne in een ambiance van muziek, kunst, theater, poëzie en licht. Een avond waarop iedereen zich uitgenodigd voelde om te herdenken op een manier die aansluit bij een persoonlijke behoefte en bij deze tijd. 

Mensen stapten in het ‘influisterbootje’ om, door middel van een ritueel voor twee, gedachten toe te vertrouwen aan het water. Er werd geluisterd naar muziek die gevoeld werd tot diep in je hart. Het lopen van het verlichte labyrinth zorgde voor bezinning en ook werd gedanst in Club Rouw en zo waren er 27 onderdelen die ervoor zorgden dat gedeelde smart halve smart werd.

“Wat een bijzondere avond” kreeg de organisatie te horen van veel bezoekers. Kunstenaars waren geroerd door de openheid van de verhalen die bezoekers met hen deelden en wat waren er veel vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen aan een onvergetelijke editie van Alle Zielen 2023.

Afbeelding
Afbeelding