Afbeelding

Happen & Stappen beweegdag voor senioren uit Loosbroek een groot succes!

Welzijn & Maatschappij

LOOSBROEK - Ruim 70 enthousiaste senioren namen zaterdag 16 september deel aan de Happen & Stappen beweegdag. Tijdens deze dag konden zij kennismaken met het seniorensportaanbod en werd onder een stralende zon in de parochietuin genoten van een gezonde lunch.

Voldoende bewegen, met regelmaat sociaal contact onderhouden en gezonde voeding zijn elementen die van essentieel belang zijn om gezond oud(er) te worden. Om die reden ontstond de ambitie om de Happen & Stappen beweegdag te organiseren met als doel bewegen, ontmoeten en gezond eten. 

Zaterdagochtend 16 september, tijdens de aftrap van de Nationale Sportweek, meldden de senioren zich bij Sportclub Loosbroek, waar zij mochten kiezen met welke vier activiteiten zij die dag nader kennis wilden maken. In de ochtend kon tijdens een 45 minuten durende workshop kennisgemaakt worden met seniorenfit, badminton, wandelen, dansen en beugelbal. In de middag kwamen de deelnemers rondom CC De Wis in beweging met jeu de boules, walking football, gymoefeningen, koersbal en wandelen. Tussen de activiteiten werd genoten van een gezonde lunch die bestond uit courgettesoep en sandwiches met forel, ei en kaas. Diëtist Suzanne Spijker informeerde de deelnemers over het belang van gezonde voeding, gaf een toelichting op de geserveerde lunch en deelde handige tips. Voldaan en met grote tevredenheid gingen de deelnemers halverwege de middag weer naar huis.  

Binnenkort ontvangen zij een goodiebag met daarin gezonde snacks, het recept van de lunch en tegoedbonnen. Deze tegoedbonnen zijn van de deelnemende sportaanbieders om daar op een later moment nog eens uitgebreider kennis te kunnen maken.

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door KBO Loosbroek, KBO Heeswijk, KBO Dinther, Sportclub Loosbroek, MTC Bernheze, Fortiuz, BC Argus, RKSV Avesteyn, Natuur(lijk) wandelen, De-Diëtist, Dance Team Nistelrode, CC de Wis, Laverhof en EHBO Heeswijk.

Afbeelding
Afbeelding