Stefan en Helen
Stefan en Helen Annemieke van der Wielen BECO

‘De gedachte alleen al dat je energie afneemt van een lokale partij’

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - De lokale Bernhezer Energie Coöperatie BECO maakt samen met de landelijke coöperatie OM|nieuwe energie, de belofte ‘samen profiteren’ helemaal waar. De eerste energieleverancier in Nederland en Bernheze die de opbrengst direct uitkeert op bankrekening van de klanten die allemaal 100 procent duurzame energie gebruiken.

Het staat er goed en je leest het goed. BECO en OM|nieuwe energie betalen aan de klanten geld terug. Dat in een week met publicaties over miljarden winsten die de multinationals zoals Shell maken en aandeelhouders die profiteren over de ruggen van de consument. De grote energiemaatschappijen hebben geen enkele boodschap aan de burgers waarvan een groot deel met grote moeite de energierekening kan betalen. Het op grote schaal blijven gebruiken van fossiele brandstoffen moet echt stoppen om de opwarming van onze aarde enigszins te beperken. 

Groene Stroom en besparingen
In Bernheze is om die reden al enkele jaren geleden door een aantal vrijwilligers de energie coöperatie BECO opgericht. De bedoeling is om minder afhankelijk te worden van de grote energiemaatschappijen en meer op lokaal en landelijk niveau duurzaamheid en gebruik van duurzame energie te bevorderen. Naast ondersteuning van inwoners door de Becolateurs/energiecoaches bij het nadenken en toepassen van duurzame maatregelen, zijn er ook projecten op het gebied van zonne-energie, zijn er energiecafe’s en andere informatiebijeenkomsten. Het leveren van 100 procent groene stroom is een belangrijk onderdeel van BECO.

Geen winstoogmerk
BECO is medeoprichter van OM | nieuwe energie. Dit is een energiecollectief dat bestaat uit tientallen lokale energiecoöperaties door heel Nederland. Écht anders, want de energie wordt 100 procent duurzaam opgewekt bij klanten in hun eigen buurt. De enige coöperatieve landelijke leverancier zonder winstoogmerk, zodat de regio profiteert van meer verduurzaming en de klanten van lagere tarieven.

Groeien
Jos van der Wielen, penningmeester van BECO hierover: “We groeien en dat is het directe resultaat van inwoners die bewust hebben gekozen voor een leverancier met een andere aanpak en anderen in hun enthousiasme meenemen én we zijn ook nog eens scherp geprijsd. Nu die groei doorzet, vinden we het belangrijk dat ook zij hier van kunnen profiteren. Nu én in de toekomst. Daarom geven we ons klantenbestand een extra teruggave en storten we rechtstreeks een bedrag op hun bankrekening, wat zeker in deze dure tijden extra gewenst is.”

Ook lid en klant worden? Voor meer informatie www.onsbeco.nl

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 16 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 20 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 20 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze