Afbeelding

Overhandiging Landbouwvisie ZLTO Bernheze aan gemeente Bernheze

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - ZLTO Bernheze overhandigde 6 december de door haar opgestelde Landbouwvisie 2022-2030 aan burgemeester en wethouders van de gemeente in de vorm van een sinterklaassurprise, inclusief gedicht en een ludiek presentje. De landbouwvisie dient ter ondersteuning aan de reeds op te stellen omgevingsvisie van de gemeente.

“Met deze landbouwvisie hopen wij een steentje bij te kunnen dragen aan een gedegen en toekomstbestendige omgevingsvisie met perspectief voor de landbouwsector in onze plattelandsgemeente”, zegt Stef v.d. Hurk, voorzitter van ZLTO Bernheze. De visie omvat de uitgangpositie van de landbouwsector in de gemeente vanuit verleden, heden en een vooruitblik op de toekomst, aan de hand van drie type bedrijven. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de stoppers, de ondernemers die consolideren, nevenactiviteiten starten of omschakelen en de ontwikkelaars. Verder wordt er op verschillende thema’s ingegaan op de kansen en bedreigingen die deze met zich meebrengen. “Vooral werken met een denkrichting in plaats van harde richtlijnen zal de landbouwsector helpen om goed mee te kunnen bewegen in alle maatschappelijke vraagstukken die op ons pad komen.”

“Burgemeester en wethouders zijn erg te spreken over de ludieke manier van overhandiging”, vertelt wethouder Edwin Daandels. “Het gedicht en het presentje kleedt de overhandiging van de landbouwvisie aan met een leuk tintje, precies zoals de samenwerking tussen ons en ZLTO Bernheze ook altijd verloopt. Wij zijn dan ook blij deze visie in ontvangst te mogen nemen en gaan deze goed bestuderen.”

Klik hier voor de landbouwvisie 2022-2023

Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 14 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport 15 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Afbeelding
Kunst & Cultuur 15 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Afbeelding
Sport 19 uur geleden Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode
Afbeelding
Natuur & Dieren 21 uur geleden Kom woensdag 1 mei lekker naar de boerderij!