Afbeelding

Succesvolle GoedeDoelenWeek in Loosbroek

Welzijn & Maatschappij

LOOSBROEK - Afgelopen weken zijn in Loosbroek 56 collectanten op pad gegaan om op 507 adressen te collecteren voor twaalf CBF-erkende goede doelen. Er is een prachtig bedrag opgehaald!

Opbrengsten
Er is meer gedoneerd in vergelijking met het jaar 2019 en de ‘coronajaren’ 2020-2021. De mensen achter de GoedeDoelenWeek zijn erg blij met dit resultaat en willen de Loosbroekse inwoners en uiteraard de collectanten hiervoor hartelijk danken.

In totaal heeft de collecte begin juni van dit jaar € 8.200 opgebracht. In oktober 2021 was de opbrengst € 7.400,- en in oktober 2020 was de opbrengst van de collectezuil in CC De Wis bijna
€ 5.400,-. In juni 2019 leverde de collecte ongeveer € 7.600,- op. Dat was tot dit jaar de hoogste opbrengst.

Door de inwoners van Loosbroek zijn dit jaar in totaal de volgende bedragen geschonken per fonds (hier in alfabetische volgorde weergegeven en met afgeronde bedragen):

Diabetesfonds: € 670,-
Epilepsiefonds: € 585,-
Fonds Gehandicapten Sport: € 565,-
HandicapNL: € 525,-
Hartstichting: € 935,-
KWF Kankerbestrijding: € 1165,-
Longfonds: € 725,-
Nationaal Fonds Kinderhulp: € 610,-
Nationaal MS-fonds: € 580,-
Ned. Brandwondenstichting: € 505,-
Nierstichting: € 675,-
Reuma Nederland: € 660,-.

Enquête
Dit jaar is er een enquête gehouden om te weten te komen of de donateurs naast de contante betaalmogelijkheid ook betaling per bank op prijs stellen. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten:

Drie van de vier inwoners die een bedrag schonken in de GDW 2022 vulden de enquête inTwee van de drie inwoners die een enquête invulden geven de voorkeur aan contant doneren in 2023. Een van de drie geeft de voorkeur aan betaling via de bank (37 procent van hen met machtiging en 63 procent van hen met QR-code)Van de inwoners tot 50 jaar kiest 50 procent voor contante betaling en 50 procent voor betaling via de bankVan de inwoners boven de 50 jaar kiest 70 procent voor contante betaling en 30 procent voor betaling via de bank.

Komend jaar gaat Stichting Goede Doelen Loosbroek met de deelnemende fondsen bespreken welk gevolg aan deze enquête-uitkomsten gegeven moet worden. Maar het mag duidelijk zijn dat de collectanten zeker niet kunnen worden gemist gezien het verschil in opbrengst tussen dit jaar en 2020 (toen de collectanten niet langs de deur konden gaan om de enveloppen op te halen). Nogmaals heel hartelijk dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze fantastische opbrengst!

Namens alle collectecoördinatoren en andere betrokkenen bij Stichting Goede Doelen Loosbroek. Voor vragen of reacties kun je contact opnemen met Angelique van Empel, secretaris Stichting Goede Doelen Loosbroek, angeliquevanempel@hotmail.com.

Afbeelding
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 13 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 16 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 17 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 17 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze