Afbeelding

Voor mekaar: website voor vrijwilligerswerk

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - We kennen allemaal wel iemand die iets voor een ander wil doen, iets samen wil ondernemen of geholpen is met een beetje hulp. Het belangrijkste is dat je elkaar dan weet te vinden. Alle inwoners van de gemeenten Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad of Oss kunnen gratis een verzoek op de website ‘Voor mekaar’ plaatsen om elkaar te vinden!

Website Voor mekaar
Zoek jij iemand die jou kan helpen, iets leuks wil ondernemen of wil je zelf hulp aanbieden? Plaats dan jouw verzoek via een advertentie op de website Voor mekaar. Inmiddels staan op ‘ONS prikbord’ al meer dan 50 advertenties!

Maak een ander blij en je maakt jezelf blij
Hoe vaak gebeurt het dat je niet weet dat net om de hoek of juist aan de andere kant van je dorp of stad iemand woont die met plezier iets samen zou willen doen? Individueel kun je van betekenis zijn voor iemand die je (nog) niet kent door samen erop uit te gaan, een boodschap doen, een maaltijd bereiden, de hond uitlaten of het bieden van een luisterend oor. Als het iets is wat je leuk vindt of goed kan, kan het je veel voldoening geven.

Waarom moeilijk doen als het samen kan
Andersom kun je erachter komen dat bepaalde dingen niet goed (meer) lukken en hulp zeer gewenst is. Een vraag stellen of toegeven dat iets niet lukt is niet altijd makkelijk. Gun jezelf die helpende hand. Bijvoorbeeld als je zorgtaken hebt voor een dierbare of als je merkt dat je moeite hebt om de deur uit te gaan.

Neem een kijkje op de website ‘Voor mekaar’ en maak een account aan om actief deel te nemen:
www.voormekaaronswelzijn.nl
www.ons-welzijn.nl

ONS welzijn is dé welzijnsorganisatie in Noordoost-Brabant
ONS welzijn is een maatschappelijk dienstverlener met 300 medewerkers en circa 1.000 vrijwilligers. Onze teams in de wijk geven advies en hulp aan mensen van alle leeftijden met een vraag of situatie die zijzelf (even) niet alleen kunnen oplossen. Bij zorgen over kinderen of om een naaste, over eenzaamheid of moeite met rondkomen. Ook organiseren we activiteiten en initiatieven om iets te leren of voor de ander of de buurt te doen. Wij leggen verbindingen tussen mensen en instanties en werken samen met vrijwilligersorganisaties, gemeenten en partners aan preventieve, duurzame oplossingen voor inwoners. ONS welzijn is samen met Sterker, Sociale Teams Helmond en Welkom onderdeel van Lentl. Samen bundelen we onze krachten op het gebied van strategievorming, marktontwikkeling, innovatie, bedrijfsvoering en bestuur.