Afbeelding

Astrid en Nine gaan de Alpe d’Huzes lopen

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - In augustus 2018 kregen wij te horen dat John darmkanker stadium 4 heeft met uitzaaiingen in de lever. Ons leven stond plotseling compleet op zijn kop en is vanaf toen helemaal veranderd. Na intensieve chemo behandelingen, darm -en lever operatie is het vanaf mei 2019 even goed gegaan. Vanaf juni 2020 kwam er weer een uitzaaiing terug in de lever. Daarna zijn ook de verdachte plekken in de longen die vanaf het begin “verdacht’ waren gaan groeien. We hoopten steeds tegen beter weten in dat dit iets anders zou zijn maar helaas ook uitzaaiingen.

Waar we altijd al bang voor waren werd in mei 2021 bevestigd door de arts: Genezing is niet meer mogelijk. En daar sta je dan. Ik dacht gelijk aan wat de arts vanaf het begin af aan al zei: “De kankercellen zijn nog altijd vele malen slimmer dan de mens”. 

We beseffen heel goed dat er momenteel al veel meer behandelingen beschikbaar zijn dankzij de vele kankeronderzoeken die onder andere mogelijk zijn gemaakt door donaties. Met name behandelmethodes zijn verbeterd. Maar helaas kunnen ze nog steeds niet voorkomen dat uitzaaiingen steeds maar weer terugkeren. Ook weten ze vaak niet waarom een behandeling bij de ene persoon wel werkt en bij de andere persoon niet. “Ze weten veel van kanker, maar nog veel meer niet”. Ook weer zo’n uitspraak van een arts als je eenmaal in het ‘kanker’ schuitje zit.

De laatste tijd hebben we zware klappen te verwerken gekregen. Op verschillende plaatsen zijn weer nieuwe uitzaaiingen ontdekt waardoor John nu zware chemo heeft. Om op de been te blijven, hopen we nog steeds op een wonder. Daarnaast gunnen wij niemand dit gevoel waar wij dagelijks mee moeten dealen. 

Om die reden lopen wij ( Nine en Astrid ) mee met de Alpe d’HuZes op 2 juni 2022. Zo hopen we nog meer geld op te halen voor nog veel meer kankeronderzoeken, het verbeteren van de behandelmethodes en om uiteindelijk deze ziekte te bestrijden.

Steunen jullie ons hiermee!
Bij voorbaat hartelijk dank voor je donatie.

John, Astrid, Nine en Joep

Kijk voor meer informatie over Alpe d’HuZes: www.opgevenisgeenoptie.nl