Afbeelding

Cheque overhandiging Goodwill Tour

Welzijn & Maatschappij

VORSTENBOSCH - Motorclub De Ketel organiseerde zondag 27 maart de Goodwill Tour 2022. De Goodwill Tour is een jaarlijks terugkerende motorrit om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar ging de opbrengst naar Stichting Dichterbij, locatie Oude Bosweg. Bij een donatie vanaf € 6,- ontvangt men de route en een consumptie op kosten van de motorclub. Het gedoneerde bedrag komt zo geheel ten goede aan het goede doel.

Bij Dichterbij vinden mensen met een verstandelijke beperking, en ook de mensen om hen heen, ondersteuning zorg en behandeling. Op locatie Oude Bosweg wonen twintig volwassen bewoners met begeleiding dichtbij. Ook is er een gezamenlijke ruimte waar men elkaar kan ontmoeten voor een koffie of een spelletje. Verder kijkt de begeleiding in overleg met bewoners en familie naar de mogelijkheden om een zinvolle dagbesteding te bieden. Dit kan in de wasserij of werkplaats op locatie zijn, maar ook op andere locaties. Daarnaast is er natuurlijk hulp bij allerlei dagelijkse activiteiten zoals boodschappen of administratie.

Sinds dit jaar was er voor het eerst de mogelijkheid om vooraf digitaal te doneren en de route per mail te ontvangen. Zo werd al vóór de 27ste duidelijk dat er veel animo was om het mooie doel te sponsoren en natuurlijk ook te genieten van een prachtige route. Geholpen door het schitterende weer was het op 27 maart dan ook erg druk bij het startpunt in Vorstenbosch. Niet minder dan 80 deelnemers hadden de weg gevonden naar restaurant Smook, pmdat Bar De Ketel op dat moment nog verbouwd werd.

Na een heerlijke koffie (of fris) kon men genieten van een mooie route langs Veldhoven, de Belgische grens en Thorn om zo langs de Maas af te zakken naar Beek en vervolgens langs de Duitse grens, Echt en Someren weer terug naar Vorstenbosch te rijden. Verschillende deelnemers hebben mooie zonnige foto’s gestuurd en complimenten over de route geuit.

Uiteindelijk was de opbrengst uit ‘inschrijfgeld’ en vrije giften met € 631,50 het hoogste tot nu toe. Donderdag 12 mei werd de cheque overhandigd op locatie Oude Bosweg, waarbij natuurlijk enkele motoren, een trike en een zijspan aanwezig waren, zodat de bewoners het motorgevoel ook zelf konden ervaren.

Volgend jaar staat de Goodwill Tour gepland op 26 maart. Houd de website en Facebookpagina van MC De Ketel in de gaten voor het laatste nieuws!