Afbeelding

De Armslag zoekt vrijwilligers

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER/LOOSBROEK - De Armslag Heeswijk-Dinther en Loosbroek zoekt vrijwilligers om ondersteuning te bieden aan mantelzorgers.
De werkgroep dementievriendelijke Bernheze en ONS welzijn willen graag een herstart maken met het bieden van ondersteuning aan mensen met geheugenproblematiek en hun mantelzorgers van alle leeftijden.

Wat gaat de vrijwilliger doen?
Een vrijwilliger met kennis van geheugenproblematiek komt een keer per week, op een vast tijdstip, thuis om samen activiteiten te doen, zoals bijvoorbeeld wandelen, muziek luisteren, knutselen, een spelletje doen of gewoon een praatje maken. De vrijwilligers zijn geschoold en worden begeleid door ONS welzijn. Zij kunnen inspelen op de behoefte van de persoon met geheugenproblematiek en kunnen zo de mantelzorger enkele uren per week wat Armslag bieden zodat hij/zij dan wat tijd voor zichzelf heeft.

Er wordt altijd in overleg zorgvuldig gekeken naar een goede match.

Voel je je aangesproken om dit mooie vrijwilligerswerk te doen in een team met enthousiaste vrijwilligers? Neem dan contact op met ONS welzijn of dementievriendelijke gemeente Bernheze /SamenSterk HDL via wilma.vanlin@onswelzijn.nl of info@samensterkhdl.nl.