Kristel en Ilse
Kristel en Ilse

VV Heeswijk staat op tegen kanker!

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Op initiatief van Ilse Brekelmans en Kristel van Driel staat VV Heeswijk zaterdag 14 en zondag 15 mei op tegen kanker. Er wordt met diverse activiteiten geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding en KiKa. Naast diverse wandel- en fietstochten, is er de strijd om de KiKa-Cup, is er een kleur- en schminkhoekje en wordt met alle leden een bijzonder schilderij gemaakt. Naast een hapje en een drankje is er muziek en wordt het leven gevierd. Hou de datum vrij, ben erbij en doe mee!

Het leven is leuk, maar kan ook plotseling op zijn kop gezet worden en razendsnel afgelopen zijn. Het is helaas een ervaring die Ilse Brekelmans en Kristel van Driel hadden. Beiden verloren recent hun moeder veel te jong en in een hele korte tijd, nadat zij de diagnose kanker kregen en er niets meer aan te doen was. Het met je rug tegen de muur staan en het gevoel van machteloosheid is nauwelijks uit te leggen. 

Om tóch iets te doen maar zeker ook een stukje bewustwording te creëren én samen het leven te vieren wordt daarom op hun initiatief en hulp van een groep vrijwilligers bij VV Heeswijk stevig uitgepakt. “Het wordt geen weekend in droefenis. Het wordt juist een levendige boel waar we het hele dorp en de omgeving bij betrekken. Iedereen kan aansluiten en meedoen met een activiteit, ter plekke een donatie doen of genieten van de reuring op en vanaf het sportpark”, vertellen Ilse en Kristel enthousiast.

Toerfietsers kunnen zaterdag 14 mei vanaf 13.00 tot 14.00 uur starten met een sportieve lange afstandstocht. Zondag 15 mei kan iedereen vanaf 10.00 tot 12.00 uur op pad met een wandeltocht van 5 of 10 kilometer. Ook is er een fietstocht van 25 kilometer die start vanaf 13.30 tot 14.30 uur. Deelname kost
€ 3,- per persoon. In de ochtend wordt gestreden om de KiKa Cup; een minizeskamp voor leden van de voetbalvereniging en hun vriendin.

Bijzonder is ook het schilderij van kleine blokjes hout dat met leden gemaakt gaat worden. “Wij gaan zorgen voor een patroon en een ondergrond op kleur. Leden mogen een persoonlijke boodschap op een blokje noteren. Met elkaar realiseren we zo iets blijvends”, zeggen Ilse en Kristel. Ook is er een knutsel- en schminkhoek, een hapje, drankje en muziek. 

Het is nog niet alles. Alle teams van VV Heeswijk is gevraagd om naar eigen invulling geld in te zamelen voor KWF en KiKa. Van het bakken en verkopen van cupcakes, auto’s wassen, lege flessen inzamelen, tuinieren of de hond uitlaten. Dat kan en mag van alles zijn. Hoewel gehoopt wordt op het inzamelen van een mooi bedrag, vinden de dames het vooral belangrijk om met elkaar stil te staan bij het feit dat het leven ook zomaar afgelopen kan zijn en met velen het leven te gaan vieren. Voor alle informatie zie www.vvheeswijk.nl.

Tekst en foto: Wendy van Lijssel