Fadoua Jouhri
Fadoua Jouhri

Sociaal Raadsvrouw Ons Welzijn

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - Sinds 2016 werk ik bij ONS welzijn als sociaal raadsvrouw. ONS welzijn is actief in de regio Noordoost-Brabant. Sinds 1 januari vorig jaar werken we met multidisciplinaire teams. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik ben gestationeerd in Bernheze en een gedeelte van Oss. 

Mijn werkzaamheden zijn gericht op het ondersteunen van inwoners in het doolhof van sociale voorzieningen, wetten, regelingen, formulieren en instellingen, gericht op inwoners die daartoe vanuit hun positie zelf niet over de benodigde kennis en vaardigheden beschikken. Het werk is onderdeel van het brede sociale werk, maar heeft een sterke focus op specialistische sociaaljuridische kennis en vaardigheden. Denk hierbij aan de Belastingaangifte, aanvragen van uitkeringen en sociale voorzieningen, schrijven van bezwaarschriften en vragen rondom echtscheidingen. Bij sommige vraagstukken is een bepaalde expertise gewenst. Ik verwijs dan warm door naar ketenpartners zoals advocaten, bewindvoerder, gemeentelijke ambtenaren en collega’s uit het multidisciplinair team.  

Ik heb een juridische studieachtergrond. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik mijn steentje wil bijdragen aan de maatschappij. Ik geloof dat wij allen in de maatschappij de verantwoordelijkheid hebben om elkaar te steunen en te helpen in tijden van nood. Door de jaren heen heb ik ongelofelijke sterke en inspirerende burgers mogen ontmoeten en helpen. Ik hoop dat ik mijn werk de komende jaren ook kan voortzetten. 

Met vriendelijke groet,
Fadoua Jouhri
Fadoua.Jouhri@ons-welzijn.nl