Afbeelding

Expositie Marion Beck van Boxtel in Bibliotheek Heesch

Welzijn & Maatschappij

HEESCH - De creatieve breisels van Marion Beck zijn te zien in Bibliotheek Heesch.

Marion komt uit Heesch, maar woont nu in Megen. Naast haar werk als verzorgende IG is breien voor haar een creatieve uitlaatklep. Op de bank zitten en niets doen kan ze niet. Breien is een heerlijke ontspannen activiteit. 

Van klein naar groot
Als kind maakte Marion kleding op de trapnaaimachine. Haar Barbie kleedde ze mooi aan met zelfgemaakte truitjes. Haar werk werd steeds groter. Marion haakte gordijnen en tafelkleden. Haar kinderen kleedde ze aan met gebreide truien en kleding, die ze zelf naaide. Met het groter worden van de kinderen werd er minder gebreid en genaaid.

Breien is gewoon leuk
Na een aantal jaren werd breien weer hip. Dat was voor Marion een teken om de breipennen weer op te pakken. Nu breidt ze al jaren vesten, sokken, babyvestjes en mutsen. Deze zijn te bewonderen in de vitrine van de Bibliotheek Heesch. Ze wil haar werk laten zien om anderen te inspireren. Want zoals ze zelf zegt: “Handwerken is gewoon leuk.” Op dinsdagavond breidt Marion in de Acropolis in Megen bij de breiclub. Haar vestjes kun je bewonderen ‘t Megens Winkeltje in de vitrine. Met dank aan de bibliotheek die de expositie mogelijk maakt. Deze is te bekijken tot en met woensdag 23 februari tijdens de openingstijden van Bibliotheek Heesch.

Woon of ben je geboren in Heesch en wil je ook jouw creatie(s) in de vitrine tentoonstellen, neem dan contact op met Yvonne van Berlo via het mailadres: contactheesch@nobb.nl