Afbeelding

Drive through inzameling Voedselbank

Welzijn & Maatschappij

OSS/BERNHEZE - De Voedselbank voor Oss en Omgeving heeft dit jaar een primeur: een drive through inzameling. Vanwege het coronavirus kan dit jaar wederom de grote inzamelingsactie niet doorgaan. “We kunnen helaas weer niet met vrijwilligers bij supermarkten mensen vragen iets voor de Voedselbank te kopen”, zegt campagneleider Henk Snijders. Daarom is een alternatief bedacht. Bij het pand van de Voedselbank aan de Rossinistraat in Oss is daarom een drive through in samenwerking met MFM Brabant, de radio-afdeling van Stichting Omroep Maasland. De hele opstelling is coronaproof.

Zaterdag 11 december kan iedereen tussen 8.30 en 16.30 uur producten afgegeven bij het pand van de Voedselbank. “We zijn blij met alles, maar hopen vooral op lang houdbare producten. Dan kan bijvoorbeeld rijst, broodbeleg, champignonragout of lang houdbare melk/chocomelk zijn.” Om 9.00 uur zal wethouder Kees van Geffen (Gemeente Oss) de actie officieel openen samen met de voorzitter van de Voedselbank, Piet Coolegem.

Tijdens de inzamelingsactie verzorgt MFM Een live radio-uitzending vanaf het terrein van de Voedselbank. De hele dag blijven de inwoners uit de regio op de hoogte van de actie. Ook worden er gasten ontvangen die over het belang van de Voedselbank zullen vertellen.

Vanaf de parkeerplaatsen voor het pand van de Voedselbank kunnen de producten in speciaal klaargezette kratten gedeponeerd worden. Campagneleider Henk Snijders van de Osse Voedselbank hoopt dat veel mensen iets komen brengen. “Nu wij voor het tweede jaar op rij al onze grote inzamelingsactie moeten afgelasten, zou het fijn zijn als de Ossenaren even een stukje omrijden naar de Voedselbank om daar hun product af te geven. Een inzamelingsactie levert de Voedselbank altijd wat extra’s voor de feestdagen op en zo kunnen de voedselpakketten in de loop van het komende jaar weer verantwoord worden gevuld”, besluit Snijders.