Afbeelding
Marcel van der Steen

Jubilaris Fried van Rosmalen

Welzijn & Maatschappij

HEESCH -  Maandag 29 november is Fried van Rosmalen gehuldigd. Fried is al 25 jaar trouw lid van het Gregoriaans Koor dat zingt in de Petrus’ Banden Kerk. Een welgemeend ‘proficiat’ voor jou Fried; ook namens de parochie. 

“Fried is een trouw koorlid en is alleen, voor zover ik weet, om dringende en of gezondheidsredenen afwezig geweest. Links en rechts heb ik opgepikt dat als je alle jaren dat jij als koorlid actief bent geweest op zou tellen, dit er eigenlijk veel meer moeten zijn dan de 25 jaar die je zelf destijds hebt opgegeven...”, spreekt voorzitter Jan Ploegmakers en vervolgt: “Ik heb namelijk begrepen dat je bij het gemengd St. Petrus koor onder leiding van dirigent Frans van Boekel al gezongen hebt. Je bent ook voor de gemeenschap actief geweest; ik weet nog dat je lid was van toneelclub Exelsior die destijds onder regisseur Cees Spierings in het oude jeugdhuis veel succes boekte. Ook ben je lid van de gemeenteraad geweest waar je samen met Wim Waterlaat een fractie vormde en later, toen Wim niet meer terugkwam, heb je nog met mij in de fractie gezeten, samen met Barbera van Doorn en Andre van der Stappen. Dit was onder burgemeester Jan Dosker, dus lang voor de gemeentelijke herindeling. Heesch is sindsdien wel erg gegroeid, niet meer herkenbaar vergeleken met toen; ik weet niet of mede dankzij of juist ondanks onze fractie Heesch zo hard is gegroeid...” zegt Jan.

Een grote hobby van Fried is kunst-schilderen en ook vertelt hij heel graag over de oorlogsjaren in Heesch; een tijd waar Fried nog veel van afweet en dus vertelt hij vaak en graag over de gebeurtenissen waarbij hij zich zelfs de namen nog herinnert van Heeschenaren die hierbij betrokken waren.

Jan: “Beste Fried, dit is slechts een kleine opsomming van wat je in je actieve leven allemaal gedaan hebt en ik wil je nogmaals feliciteren én ik hoop dat je nog jaren bij ons koor actief bent; dat is goed voor jou en ook voor ons koor!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding