Afbeelding

Proost voor Lisanne!

Welzijn & Maatschappij

HEESCH – Aurora zet zich in voor ‘Daadkracht voor Lisanne’. Help jij hen mee dit belangrijke doel te steunen? Dit kan door de aanschaf van een of meerdere heerlijke flessen wijn van wijnhandel Van Helden via www.fanfare-aurora.nl. De actie duurt van 8 tot en met 27 november.

Stichting Daadkracht voor Lisanne is opgericht voor de dochter van dirigent Geert Jacobs. De reden hiervoor is terug te herleiden naar 2014. In 2014 kreeg Lisanne, na een backpack-avontuur in Oost-Europa, ernstige vermoeidheids-en uitvalsverschijnselen. De huisarts deed het af als stress en het werd niet verder onderzocht. De vreemde symptomen werden gaandeweg heviger en uitgebreider. Puur op wilskracht en adrenaline studeerde ze in 2015 af aan het conservatorium en begon aan een baan als zangdocente. Maar toen ging het helemaal mis en zat een veelbelovende carrière in de muziek er niet meer in. Al na een aantal weken zakte ze letterlijk door haar benen en kwam ze in het medisch circuit terecht. Begin 2016 kwam de diagnose: de ziekte van Lyme met co-infecties. Later bleek ook haar nek instabiel te zijn, waardoor ze compleet bedlegerig werd. In 2020 is tijdens een zware operatie in Barcelona een deel van haar nek vastgezet en na meerdere onderzoeken is er ook de diagnose EDS (een bindweefselziekte) bijgekomen. Hoewel de kosten inmiddels al flink opgelopen waren, bleken er helaas nog aanvullende operaties in Barcelona nodig te zijn die onlangs zijn uitgevoerd. Hierbij zijn onder andere alle nekwervels en een deel van haar borstwervels vastgezet. In Nederland zijn deze operaties helaas nog steeds niet mogelijk. Aangezien daarom alle gemaakte kosten voor eigen rekening zijn, is hulp hard nodig!

Fanfare Aurora wil zich graag inzetten deze stichting te steunen en op deze manier de zwaarte van de financiële last van de dirigent en zijn gezin te verlichten. Dankzij de medewerking van wijnhandel van Helden aan ’t Dorp kan er een viertal uitstekende wijnen voor een betaalbare prijs van rond de € 6,- per fles aangeboden worden. Hierbij wordt het verschil tussen de in- en verkoop als donatie overgemaakt aan de actie Daadkracht voor Lisanne.

In de komende maanden zijn er veel gelegenheden waarin een goed glas wijn kan bijdragen om extra inhoud aan bijzondere dagen te geven. Door het aanschaffen van deze wijnen zou je een extra boost kunnen geven aan de toekomst van Lisanne. Help je mee? Kijk voor meer informatie op www.fanfare-aurora.nl.

Afbeelding