Afbeelding

Afscheidsreceptie Jan van der Leest

Welzijn & Maatschappij

HEESCH - Na 21 jaar voorzitterschap heeft Jan van der Leest tijdens de jaarvergadering in september vorig jaar afscheid genomen als voorzitter. Gerrit-Jan Leeijen heeft de voorzittershamer toen van hem overgenomen. Met zo’n staat van dienst kon zijn afscheid natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan, echter vanwege corona kon dat afscheid niet meteen gevierd worden. Ruim een jaar heeft Jan moeten wachten op zijn verdiende afscheidsreceptie.

Zaterdag 16 oktober was het dan zover. Jan werd thuis opgehaald met een auto die speciaal voor hem geregeld was. De autorit bracht hem, samen met zijn vrouw Christine, naar CC De Pas. Bij het zien van alle opgestelde tafels zei Jan: “Hoeveel mensen verwachten jullie wel niet?!” Er werden er heel wat verwacht want deze waardering kwam hem toe. En dat bleek, want veel genodigden namen de moeite om Jan te komen bedanken voor zijn jarenlange inzet als voorzitter. Namens de gemeente was burgemeester Marieke Moorman aanwezig, die na een dankwoord van Gerrit-Jan Leeijen, het woord richtte tot Jan om hem te bedanken. Daarnaast feliciteerde ze de Horizon met het 45-jarig bestaan. Ook wenste ze de nieuwe voorzitter veel succes.
Rieky Vermeulen vroeg tenslotte het woord en dankte Jan namens vele vrijwilligers.

Zoals het een (oud-)voorzitter betaamt, nam Jan ook zelf de microfoon ter handen. Hij blikte terug op 21 jaar voorzitterschap. Hij bedankte in zijn speech alle vrijwilligers en de bestuursleden waarmee hij heeft samengewerkt. Ook had hij een speciaal dankwoord voor zijn vrouw Christine voor haar jarenlange steun. De Horizon is blij dat Jan als vrijwilliger binnen boord blijft en hoopt nog vele jaren van zijn inzet gebruik te mogen maken!