Afbeelding

Blue Band alweer 25 jaar

Welzijn & Maatschappij

HEESCH - De Blue Band uit Heesch, een gezellige dweilkapel met een breed en modern repertoire, bestaat alweer 25 jaar! Dat wilde deze kapel al eerder vieren en zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan, al moet er nu wel geïmproviseerd worden.

Natuurlijk is De Blue Band zich bewust van de moeilijke omstandigheden waarin velen verkeren en de branche die in zwaar weer is. Normaal vrolijken de leden zichzelf, vrienden, kennissen en ander hooggeëerd publiek op met leuke thematische optredens. Met charmante dames op trompet, als blikvanger op de eerste rij, en natuurlijk de immer swingende en opzwepend acterende speler op de grote trom is het voor de rest fijn aanvullen in de sfeer, uitstraling en muzikale invulling.

In Heesch kennen velen De Blue Band al jaren van de koffieconcerten, lente-uitvoeringen, cd’s en natuurlijk van de bron waar deze kapel is ontstaan; het carnaval. In Duitsland vindt De Blue Band al jaren een trouw schare fans, honderden mensen op straat, een fantastische sfeer en genieten. “In het voorjaar hebben we stilgestaan bij ons 25-jarig jubileum, een autotourtocht die startte met een goodiebag van Pannenkoekenrestaurant Heesch en na afloop was er een warme versnapering in kleine shifts bij van Oort Betongroep. Heel verantwoord en een beetje ongemakkelijk, maar wat waren we er toen blij mee! Met hulp van de lokale ondernemers, enthousiaste leden die altijd weer klaar staan om te helpen, maken we er telkens iets moois van. Verbindingen maken door muziek, dat is echt aan te raden! Die ‘vibe’ delen we ook nu graag met jou want zonder warme contacten uit de Heesche gemeenschap zijn we nergens. Zonder band met elkaar ook niet en die is en blijft ontzettend hecht. Wij blijven genieten van en met elkaar en nodigen jou, niet traditioneel maar verrassend anders, uit om deel te nemen en/of getuige te zijn van leuke activiteiten in ons dorp; dit natuurlijk geheel op gepaste wijze in verband met de coronamaatregels. Gepast en summier, dat zijn woorden die eigenlijk niet bij onze dweilkapel passen. Wij houden van uitbundig, vrolijk en van feest. En dat gaan we langzaamaan weer doen, verstandig maar mét volle overgave”, zeggen Peter Damen en Gonnie Smulders enthousiast.

Zaterdag 25 september: Hisse Helden in CC De Pas
Peter en Gonnie: “Wij gaan als Blue Band graag op pad. Soms om zelf te spelen en soms om te genieten van anderen. Met ons jubileum dus een mooie gelegenheid te ontspannen en bij te kletsen met alle aanwezigen. Hisse Helden is een mooi concept waar lokale talenten zich presenteren aan het Heesche publiek, daar zijn we dus graag bij.”

Zondag 26 september: Optreden ‘s-middags in CC De Pas
In CC De Pas zal De Blue Band om 14.00 uur een optreden verzorgen. Zegt het voort, ook leuk voor familie, vrienden en buren om te komen luisteren! “Ook oud-leden nodigen we uit (liefst met instrument) om een liedje uit de oude doos met ons mee te spelen. We praten na met koffie en gebak en drinken waarschijnlijk nog wel een borrel”, besluiten Peter en Gonnie.