Afbeelding

We houden allemaal van comfort

Welzijn & Maatschappij

Als het enigszins mogelijk is, dan schaffen we een fiets met trapondersteuning aan, want dan kunnen we met minder inspanning ons verder verplaatsen. Wanneer de temperatuur in huis ’s zomers te ver oploopt, dan plaatsen we een airco of kopen minimaal een ventilator. Gaan we naar een nieuwe auto kijken, dan is het fijn, als deze meer te bieden heeft, dan ons huidige vervoermiddel. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bij al deze vervangingen, of aanvullingen, vragen we ons nooit af wanneer we deze uitgaven terugverdiend hebben. Met het comfortabeler maken van onze woning stellen we ons deze vraag wel. Eigenlijk is dat tegenstrijdig met ons normale gedrag. Het is algemeen bekend dat het isoleren van onze woning een flinke verbetering van woongenot met zich meebrengt. Minder kou over de vloer en geen tocht in je nek. Jazeker, dat vraagt een stuk investering. Deze investering wordt in de loop van de tijd terugverdiend door een lager energieverbruik. 

Dit geldt ook voor de cv-ketel. Een oudere ketel verbruikt meer gas dan een nieuwere. Door ons energieverbruik te verlagen stoten we minder CO2 uit en daardoor dus minder broeikasgas. Als we met z’n allen ons gasverbruik verlagen, dan hebben we die klap alvast te pakken. ’s Winters behaaglijker en ’s zomers langer koel in huis. Wil je naar all electric, maar dan wel met 100 procent groene stroom, dan heb je helemaal geen uitstoot van CO2 meer. Is je huis goed geïsoleerd, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Heb je vloerverwarming, of wil je dat aan laten leggen, dan is een warmtepomp ideaal. Een andere mogelijkheid of aanvulling op een warmtepomp zijn infraroodpanelen. Met infraroodpanelen haal je de zon in huis. Niet dat ze licht geven, maar wél de behagelijke warmte. Laat je door onze Becolateurs wel voorlichten op de juiste aanschaf hiervan, omdat hier nogal veel kwaliteitsverschil aanwezig is.

De mogelijkheid bestaat dat je verslaafd raak aan het comfortabeler maken van de woning en dat het een sport wordt om ieder jaar iets te doen. Is de gaskookplaat al vervangen door inductie? Ook dat is comfortabel, veiliger en je hebt geen vieze pannendragers meer.

https://www.onsbeco.nl/