Afbeelding

Bibliotheek is op zoek naar bibliothecaris

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - Je werkt in een gezellig team en helpt bezoekers in de Bibliotheek met bijvoorbeeld vragen over de collectie. Maar je bent ook verantwoordelijk voor de programmering van activiteiten voor volwassenen op het gebied van basisvaardigheden (o.a.DigiTaalpunt), educatie en een leven lang leren. Lijkt het je interessant? Stuur dan snel je sollicitatie! 

Voor gemiddeld 20 uur per week Bibliotheken Bernheze, onderdeel van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB), is een dynamische en innovatieve organisatie gericht op informatievoorziening en als onderdeel van de gemeenschap volop in beweging.

Wat ga je doen?
Je gaat adviseren over de collectie en klanten informeren over ons aanbod. Ook ben je verantwoordelijk voor de programmering van activiteiten voor volwassenen op het gebied van basisvaardigheden (o.a. DigiTaalpunt), educatie en een leven lang leren. Je neemt deel aan overleggen binnen de NOBB en tevens extern in het netwerk.

Naar wie zijn wij op zoek?
Een enthousiaste, energieke, nieuwsgierige, bevlogen en klantgerichte collega. Je werkt zelfstandig, bent initiatiefrijk en sterk in het maken van contact, zowel met bibliotheekbezoekers als met samenwerkingspartners. Je beschikt over een MBO4/HBO werk- en denkniveau en over aantoonbare ervaring in de omgang met individuele personen en groepen. We vinden het belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve eigenschappen en de instelling hebt om je blijvend te ontwikkelen.

Wat verwachten wij?
Je hebt een frisse blik en een grote belangstelling voor culturele, literaire en maatschappelijke onderwerpen. Je werkt midden in de samenleving en dit vraagt om veel expertise, creativiteit, flexibiliteit, zelfstandigheid en samenwerking. Je bent stressbestendig en kunt goed plannen en organiseren. Je beschikt over uitstekende digitale vaardigheden. Je bent en wilt op de hoogte zijn van lokale en regionale ontwikkelingen en bent bij voorkeur woonachtig in de gemeente Bernheze.

Wat bieden wij?
Wij bieden een veelzijdige functie, boeiende werkomgeving, een collegiaal team, de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en een salaris in schaal 6, conform de CAO Openbare Bibliotheken. 

Ben je geïnteresseerd?
Bij vragen over deze vacature kun je je telefoonnummer mailen naar Maartje Kroeze-van Eerd, bibliothecaris nmk@nobb.nl Zij neemt dan telefonisch contact met je op. Sollicitaties kunnen tot 18 juni a.s. worden gemaild aan Claudia Vugts, P&O functionaris cv@nobb.nl