Afbeelding

Gymnasium Bernrode Begaafdheidsprofielschool

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Begin april ontving Gymnasium Bernrode het keurmerk Begaafdheidsprofielschool. Een school kan op aanvraag een keurmerk ontvangen voor twee jaar, voor vier jaar of de aanvraag wordt afgewezen. Na een uitgebreid onderzoek door de vereniging van Begaafdheidsprofielscholen heeft Gymnasium Bernrode het keurmerk voor vier jaar ontvangen. Een prestatie waar de school trots op is!

Het keurmerk betekent dat Bernrode naast het gewone onderwijs aan gymnasiumleerlingen extra geschikt is als school voor leerlingen die meer- of hoogbegaafd zijn. Voor deze leerlingen biedt Gymnasium Bernrode allerlei extra’s, zoals bijvoorbeeld Chinees, fotografie en Robotica. Daarnaast biedt de school speciale begeleiding, eigen projecten en een snellere doorstroom door het programma. Leerlingen kunnen hierdoor versneld examen doen. Met de toelating tot de vereniging van Begaafdheidsprofielscholen verkrijgt de school toegang tot een netwerk van scholen dat op dit gebied kennis en ervaringen deelt.

Langdurige inspanning voor kwaliteit
Het toekennen van dit keurmerk is het resultaat van een langdurige inspanning waarbij medewerkers, ouders en leerlingen om hun mening en advies werd gevraagd. Daarnaast sprak een bezoekende commissie die het keurmerk 6 april uitreikte met het management, personeel en leerlingen van de school. De commissie merkte op dat Bernrode erg flexibel is en maatwerk levert voor de leerlingen. De school werd geroemd om haar aandacht voor kwaliteit. Bovendien vond ze dat het hoogbegaafdheidsbeleid gedragen wordt door de hele school. Ze adviseerde in de toekomst met een leerlingenpanel te gaan werken om feedback op dit beleid te verwerven.

Kenniscentrum
Met de toekenning van dit keurmerk begint voor Bernrode pas het echte werk. De komende jaren hoopt de school meer en meer een kenniscentrum te zijn voor omringende scholen. Ook een goede doorstroom naar het HBO- of universitair onderwijs voor deze speciale groep leerlingen is onderdeel van de ambitie.

Voor meer informatie over Gymnasium Bernrode en hoogbegaafdheid kun je kijken op www.bernrode.nl/Groep-7-8/Extra-onderwijsaanbod.