Afbeelding

Briljant jubileum Harry van der Heijden

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - Harry is in 2020 al 65 jaar lid van het koor. Dat betekent dat hij dus als 24-jarige in 1955 lid is geworden en wel op 15 augustus van dat jaar. De eerste dirigent die Harry wat geleerd heeft was Wimke van Tilburg. Die zei toen zoiets als: “Ga maar bij Has van den Elzen staan”. Pastoor Groenen was de herder van onze kerk, zolang is dat dus alweer geleden. Later zong Harry zo’n 24 jaar onder leiding van Jos Strik, die later opgevolgd werd door de heer Tetteroo, en weer later door Ben Dikkers. Tegenwoordig dient Harry onder de leiding van Otto Verheijen. Ook heeft hij als onderdeel van het koor al die jaren heel wat pastoors gediend, na pastoor Groenen kwam pastoor Eijgenraam, toen pastoor Groothuyse en tegenwoordig pastoor Ouwens. Harry heeft zo’n 65 jaar bij het interieur gehoord van deze kerk. Voor de kijkers rechts achterin bij de bassen. Vroeger herkenbaar aan een flinke bos haar, de laatste jaren een beetje dunner bos en praktisch wit.

In de eerste jaren waren de repetities op vrijdag maar daarna altijd op donderdagavond. Hij moest op die dagen zijn werk op de boerderij wat strakker plannen want anders was hij niet op tijd klaar. Dat kon natuurlijk niet al was het elke avond wel een race tegen de ongenadige klok. Na het melken snel opfrissen en omkleden. Meestal met de fiets en vaak samen met die andere Harrie van der Heijden (van nummer 64) want na afloop even blijven hangen om wat te drinken en na te kletsen. Op vrijdag wist het huishouden Van der Heijden weer wat er in het dorp gebeurd was; zo hoor je tenminste wel eens iets. Vooral door het koor was Harry verbonden met de kerk en het dorp. Het jaarlijkse Ceciliafeest was ook zo’n verbindende gebeurtenis, iets waar Harry vroeger samen met Dora naar uitkeek. Een gezellig avondje in zaal ’t Maxend met alle andere leden van het koor en hun aanhang.

Behalve bij het Herenkoor, Gemengd koor en Seniorenkoor heeft Harry ook nog gezongen bij andere koren zoals het Afrika-Enga koor en een gelegenheidskoor ten behoeve van het zeveneeuwen feest in Nistelrode. Nu spreekt Harry enkel Nederlands/Nisserooi’s maar zingen kan hij in het Latijn, Engels, Duits, Frans en nog wat Afrikaans. Zingen is dubbel bidden zei Harry wel eens. Dat bracht hij ook vaak in de praktijk want tijdens het werk op de boerderij was regelmatig een kerklied te horen. Naast Belgische trekpaarden is zingen Harry’s belangrijkste hobby.

We hopen dat als corona over een tijdje weer onder controle is Harry weer de draad op kan pakken en er nog wat jaren koor aan vast kan plakken.

Afbeelding
Afbeelding