Dinie overhandigt Rosemarie de 1e gedichtenbundel
Dinie overhandigt Rosemarie de 1e gedichtenbundel Foto: @DMBK

Gedichtenbundel: De tijd stond even stil

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - Vorige week donderdagochtend 1 april (geen grap), heeft Dinie van der Ven, initiator van dit project de eerste bundel met de toepasselijke naam ‘De tijd stond even stil .. toch verliezen we jullie niet uit het oog’ overhandigd aan de voorzitter van Zonnebloem Nistelrode, Rosemarie van Ark. Afgelopen dagen hebben alle gasten, vrijwilliger, verpleegkundigen en chauffeurs een gedichtenbundel ontvangen.

Dinie van der Ven - activiteitencommissie Zonnebloem - bedacht in de zomer van 2020 het idee om alle gasten en vrijwilligers een gedicht/versje - al of niet zelf geschreven - in te sturen. Daarop werd massaal gereageerd en het bestuur besloot er een bundel van te maken.
Er waren zoveel verzen en gedichten binnengekomen dat er een keuze gemaakt moest worden en Piet van der ven heeft deze grote klus op zich genomen. Het resultaat mag er zijn. Een gedichtenbundel van 78 pagina’s. Uiteraard zijn alle zelfgeschreven gedichten opgenomen.

Zonnebloem bedankt al haar gasten en vrijwilligers voor hun bijdrage aan deze gedichtenbundel: Woorden van hoop, troost, romantiek en liefde. Heden en verleden wordt genoemd en de humor is niet vergeten. Ook een woord van dank aan drukkerij Buuts omdat zij de totstandkoming mede mogelijk maakte.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 3 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 5 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 6 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 8 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 8 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 12 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid