Afbeelding
Fotograaf Wim Roefs

Het bestuur van CC De Pas stelt zich voor

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - Deze weken geven we graag het woord aan het nieuwe bestuur van CC De Pas. Deze week stellen we Peter Sleegers aan je voor.

Wie is Peter
“Ik woon sinds 2016 in Heesch en woon daar samen met Maria. Daarvoor woonde ik onder andere in Beek en Donk, Deurne en Asten. Om snel te integreren in Heesch ben ik in december 2016 toegetreden als bestuurslid bij het burgerinitiatief Dorpsplein Heesch en was namens Dorpsplein medeoprichter van een dagbesteding in Heesch in De Pas. Ik was hiervan coördinator tot 1 januari 2020. Tevens was ik initiatiefnemer voor herinrichting van de Graafsebaan in Heesch. Sinds september 2017 ben ik burgerlid bij de gemeente namens de SP, tot oktober 2020 bij commissie maatschappelijke zaken en sinds oktober bij commissie bestuur & strategie. In mijn werkbare jaren was ik werkzaam bij de NMB-bank, Instituut Midden- en Kleinbedrijf en de Rabobank.”

Wat bindt mij aan Heesch:
“Ik leerde daar mijn huidige partner kennen en vind Heesch een leuk en dorp waar het fijn wonen is. Heeschenaren zijn zoals je van een dorpskarakter kunt verwachten. Wat ik een beetje mis in Heesch zijn wat meer gecentraliseerde terrasjes in de kern waardoor er nog meer sfeer gecreëerd zou kunnen worden.”

Waarom bestuurslid van CC De Pas?
“Hoewel ik geen Heeschenaar ben en er pas sinds 2016 woon, merk ik toch duidelijk het belang en de behoefte naar een locatie zoals De Pas in Heesch. Zelf heb ik er al vele uurtjes doorgebracht met bezoeken aan theatervoorstellingen, vrijwilligerswerk en bijeenkomsten en vergaderingen en vind dat dit een laagdrempelig locatie moet blijven met een breed scala aan activiteiten. Ja, De Pas waar iedereen graag binnenloopt voor een kop koffie en een praatje waardoor de sociale cohesie vergroot zal worden. Toen er een vacature verscheen voor nieuwe bestuursleden heb ik mij dan ook aangemeld met de intentie een bijdrage te kunnen leveren aan een op termijn nieuwe en frisse start. Als de inventarisatie gereed is zullen wij als nieuw bestuur kijken wat de mogelijkheden zijn om tot een gezonde exploitatie te komen. Ik ben algemeen bestuurslid met als functie het personeelsbeleid en bedrijfsvoering.”