€ 400,- voor WensAmbulance Brabant van Motorclub De Ketel uit Vorstenbosch
€ 400,- voor WensAmbulance Brabant van Motorclub De Ketel uit Vorstenbosch Foto: Jo van den Berg

€ 400,- voor WensAmbulance Brabant van Motorclub De Ketel uit Vorstenbosch

Verenigingen

VORSTENBOSCH - Motorclub De Ketel uit Vorstenbosch organiseerde op zondag 3 april 2016 de Goodwill Tour 2016, een motorrit om geld in te zamelen voor WensAmbulance Brabant. WensAmbulance Brabant heeft ten doel ernstig zieke patiënten nog eenmaal hun allergrootste wens in vervulling te laten gaan. Ieder mens heeft nog een laatste wens, bijvoorbeeld nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie gaan of een dagje naar het strand. WensAmbulance vervoert de terminaal zieke mensen met compleet ingerichte ambulances. Dit alles gebeurt onder begeleiding van professionele vrijwilligers, en er mogen ook twee familieleden mee. WensAmbulance Brabant regelt dit graag, maar hiervoor is ook geld nodig. Mede dankzij de sponsorrit van motorclub De Ketel kan die wens in vervulling gaan.

Irma Remmits en Jan van de Braak organiseerden de Goodwill Tour 2016, die 86 deelnemers, het dubbele aantal ten opzichte van vorig jaar, 200 kilometer door Noord-Brabant en Gelderland voerde. De tocht begon in Vorstenbosch en ging verder richting de Loonse en Drunense duinen. In Dussen staken de motorrijders het pont over en daarna ging de tocht verder over de dijken, langs de Maas, tot Grave. Via het noordelijk deel van de Peel, keerde de motorrijders weer terug naar het clubhuis van motorclub De Ketel. De deelnemers troffen het met het weer, het was maar liefst 22 graden. Onderweg konden ze, onder de stralende zon, genieten van de vele terrasjes.


De motorclub ontving € 400,- aan inschrijfgeld voor de tocht. Op dinsdag 3 mei overhandigen Irma en Jan, bij het clubhuis van MC De Ketel in Vorstenbosch, een cheque aan Barry van Brakel, chauffeur en vrijwilliger van WensAmbulance Brabant.