V.l.n.r. Raymund Swertz, Raimond Burgman, teamleider Jan van de Vorle, Eddy Merckx, Martien van de Spoel; Teamfoto SIS schoonmaak van 30 maart.
V.l.n.r. Raymund Swertz, Raimond Burgman, teamleider Jan van de Vorle, Eddy Merckx, Martien van de Spoel; Teamfoto SIS schoonmaak van 30 maart.

Winning mood bij biljarten eredivisie

Sport

HEESWIJK-DINTHER - Tegen de huidige nummer 5 van de eredivisie, Bousema uit Lochem, werd geen fout gemaakt en de winst bleef in Uden ondanks dat Jean van Erp op de bank had plaats genomen.

Raymund Swertz begon uiterst zwak tegen Stefan Galla en stond na negentien beurten op zeven gemaakte caramboles. Galla had er vijftien. Toen maakte Swertz 24 punten in vijf beurten en was het erop en erover. Na 32-20 begon de motor te haperen en kwam Galla weer in de wedstrijd. Nog meer dan dat; Galla speelde de wedstrijd uit naar de 40 en Swertz had het nakijken, 38-40.

Martien van de Spoel speelde een geweldige wedstrijd tegen Frans van Schaik en liet geen spaan heel van zijn tegenstander. In 21 beurten won Spoel met 40-26.
Eddy Merckx maakte korte metten met de wereldtopper Martin Horn uit Duitsland. Pauze 21-6 en eindstand 40-18 in 25 beurten.

Of de totaalwinst in Uden zou blijven, hing af van Raimond Burgman die het opnam tegen Jeffrey Jorissen. De pauze werd bereikt met 24-12 en Burgman denderde gewoon door naar het einde en wist de partij naar zijn hand te zetten, 40-30 in 32 beurten.

Volgende week een uitwedstrijd, maar vanaf woensdag 3 april speelt SIS in Rosmalen voor de nationale beker die het mogelijk voor de derde keer achtereen kan winnen. Wedstrijden beginnen die woensdag om 13.00 uur in Theater Perron 3 in Rosmalen.