Afbeelding

Voortaan ook beachhandbal en bootcamp op sportpark Amstelhoef

Sport

OSS/HEESCH – Prachtig nieuws! Dynamico krijgt beachhandbalvelden. Dankzij een royale bijdrage van Rabobank (€ 8.000,-) heeft de handbalvereniging de investering zo goed als rond en kan met zekerheid zeggen dat er in Oss drie velden komen te liggen, zeer waarschijnlijk al dit voorjaar. De fusieclub gaat samenwerken met bootcamptrainer David Sieben van Bullpower.

De velden komen te liggen op sportpark Amstelhoef, het meest bekend van voetbalvereniging Margriet. Ook cricketclub Wanderers is er onder meer gehuisvest. Op de strook grond naast die vereniging gaat Dynamico spelen.

Ter gelegenheid van 125 jaar Rabobank stelde iedere lokale bank dit jaar eenmalig een extra bijdrage van € 125.000,- beschikbaar voor de regio. Met een goede aanvraag heeft Dynamico een eenmalige subsidie weten binnen te slepen, tot grote blijdschap van voorzitter Jan-Paul Langens. Hij denkt dat dit een mooi cadeautje is voor alle spelende leden.

De zandvariant van handbal is ontzettend populair geworden in de loop der jaren. Dynamicoteams hebben in het verleden ook de Nederlandse titel gegrepen. Met nu ook trainingsmogelijkheden op zand gaat het niveau mogelijk nog verder omhoog.

Dynamico, vier jaar geleden ontstaan uit DOS’80 uit Heesch dat vroeger beachhandbaltoernooien organiseerde en het Osse Olympia’89, gaat samenwerken met Bullpower. David Sieben, docent lichamelijke opvoeding op het Osse Maaslandcollege, is de man achter die naam. Hij is heel blij met de samenwerking. “Ik hoorde via via van Dynamico’s zoektocht naar een ‘beachlocatie’. Dit is een win-winsituatie, want het zand kan ik ook goed gebruiken voor tijgeren en andere oefeningen. Het was letterlijk passen en meten voor twee initiatieven op dit stuk grond, maar het past precies.”

David gaat er het hele jaar door gebruik van maken. Zijn website gaat binnenkort in de lucht. Interesse? Bel 06-47244124. Hij bereidt je ook graag voor op deelname aan obstacle runs. Daar is hij zelf na zijn voetballoopbaan ook verslaafd aan geraakt.

v.l.n.r Ingrid Verkuijlen (vicevoorzitter Platform Toerisme Maashorst), Burgemeester Hans
van der Pas, Wethouder Jeroen van den Heuvel en Ben Maathuis (voorzitter
Platform Toerisme Maashorst)
Ondernemend Bernheze 19 minuten geleden Lancering toeristisch magazine Explore Maashorst
Afbeelding
Sport 9 uur geleden Zevende trekking jeugdlotto
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 21 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 23 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein