Afbeelding

Scouting Mira Ceti bestaat 55 jaar

Sport

NISTELRODE - Scouting Mira Ceti heeft vrijdag 2 februari haar 55-jarig bestaan gevierd met haar volwassen leden. Voorzitter Toine van den Heuvel blikte terug op de afgelopen vijf jaar. Daaruit bleek dat ondanks corona veel gedaan is in die tijd, zoals verschillende geweldige kampen en activiteiten bij alle speltakken, een nieuw financieel systeem Mira Cetia voldoet aan de WBTR. In de terugblik kwam ook naar voren dat scouting in deze vijf jaar tijd is gegroeid. Zo zijn er tegenwoordig 120 jeugdleden en 68 volwassen leden, variërend van wekelijks actief als leiding of bestuur tot eens per maand actief in een van de stammen.

Na deze terugblik reikte Toine drie waarderingstekens uit. Jeroen Govers en Alex Pittens kregen de Gouden Vos, omdat zij zich binnen de vereniging elke week inzetten en dat zij daar bovenop ook nog eens de organisatie van de regionale activiteit Hike and Seek op zich nemen. Mike van der Wielen kreeg de Gouden Oehoe vanwege zijn inzet binnen Mira Ceti als explorerleiding en bestuurslid en ook voor zijn inzet bij Hike and Seek. Ze waren alle drie erg verrast.

Wat Toine niet verwachtte, was dat hij vervolgens van Mike zelf ook een Gouden Oehoe uitgereikt kreeg.

Na felicitaties aan de heren was er tijd voor taart. Op de prachtige taart (gemaakt door Van Mook, de Echte Bakker) prijkte het nieuwe verenigingslogo dat in de afgelopen vijf jaar ook is ontwikkeld.

Afbeelding