Afbeelding
Ruud Schobbers

HVCH krijgt geeft veel maar krijgt te weinig

Sport

HEESCH - HVCH speelde dit weekend zaterdagmiddag 25 november de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen. 

Er was weinig krachtverschil, maar Achilles was gehaaider en effectiever. Rob van de Ven had een megakans op de 1-0, maar miste. Thomas de Man scoorde in aan de andere kant de twaalfde minuut wel uit een snelle uitbraak . HVCH kreeg meteen daarna twee grote kansen op de gelijkmaker, maar het vizier van de spitsen stond niet op scherp. Ruststand 0-1.

Na rust bleef het gelijkwaardig waarbij de strijd zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde, zonder grote kansen. Weer in de twaalfde minuut kreeg Achilles de 0-2 100 procent cadeau. De altijd betrouwbare centrale verdediger Willem Roefs liet op 25 meter van het doel een ongevaarlijke pass lopen voor de keeper maar zag Veen-spits Jochem Speij volledig over het hoofd, ‘gevalletje dode hoek’. Speij rondde een op een met Desny Royendijk koelbloedig af: 0-2 en de wedstrijd leek gelopen.

HVCH wilde zich echter niet gewonnen geven en gaf meer gas. Vooral Jari van Erp kreeg het op zijn heupen en was de motor achter menig aanval. Een kanonskogel van afstand spatte op de paal uiteen en ook andere pogingen gingen er net niet in. De 18-jarige invaller Jarne van de Akker was in zijn eerste wedstrijd wel succesvol en rondde een fraaie aanval knap af. Een ultiem slotoffensief leverde bijna het verdiende punt op, maar een streep naar de kruising van Jari van Erp werd door keeper Donatz fraai weggetikt, helaas. 

Het bleef dus 1-2 voor Achilles, geen punten voor HVCH maar gestreden tot het eind. HVCH ging met opgeheven hoofd en voldoende aanknopingspunten van het veld voor de wedstrijd tegen EVV Echt, volgende week thuis in Heesch. Op de vertrouwde zondag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sport 1 uur geleden Herman van de Wijst wint snerttoernooi Jeu de Boulesclub Die Lé 2024
Afbeelding
Sport 22 uur geleden JO15-2 wil heel graag de sponsoren bedanken
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Basisschool Op Weg op ontdekkingstocht bij Cultuurkapel Vorstenbosch
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Vier keer leuk in CC Nesterlé
Afbeelding
Natuur & Dieren 23 uur geleden IVN Bernheze ondersteunt ontmoetingstuin Servaes
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Carnavalsmiddag voor senioren