Afbeelding

Over naar de orde van de dag

Sport

Loosbroek - In het zeker niet altijd zonnige Maren-Kessel mochten de Loosbroekse mannen onder leiding van Mayk van Driel aantreden tegen Maaskantse Boys. Zaterdagavond begon Sportclub Loosbroek sterk op het Kruipe of Kruie feest van de Kreuge. Hier werden de nodige Duitse bieren genuttigd. Over naar de orde van de dag: de eerste helft.

Op een niet al te beste grasmat ging het spel over en weer. Sportclub Loosbroek speelde zowaar redelijk verzorgd voetbal. Al ging de eindpass steeds net niet goed. Na enkele penaltyclaims en een paar gevaarlijke afstandsschoten floot de scheidsrechter voor de rust. Na rust barstte niet alleen de regen, maar ook een doelpuntenfestijn los. Koen Roefs passeerde zijn directe tegenstander en bediende Lucas Dobbelsteen. De mede topscorer van SCL bleef rustig en opende de score. Op dat moment had de Loosbroekse ploeg de wedstrijd volledig onder controle.
Een logisch gevolg daarvan zou zijn dat Sportclub Loosbroek de voorsprong uitbreidt, maar dit bleek niet het geval. In twee minuten tijd gaven de Loosbroekse talenten niet één, maar twee doelpunten weg. Zo stond het ineens 2-1 en moest Loosbroek de bedoeling weer gaan omdraaien. Door een doeltreffend afstandsschot van opnieuw Lucas kwam de ploeg van Van Driel weer op gelijke hoogte. Verder hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en eindigde de wedstrijd in 2-2 en mocht Ferens Bongers op de terugweg nog een kaarsje aansteken bij de kerk in Nuland.