Tim van den Tillart
Tim van den Tillart

Tim sluit cross-seizoen af met 3e plek op NK

Sport

VORSTENBOSCH -De 15-jarige Tim van den Tillart sluit het crossseizoen af met een prachtige 3de plek op het Open Nederlands Kampioenschap Motorcross.

Slagerszoon Tim was als klein jongetje al regelmatig te vinden op zijn crossbaantje in Vorstenbosch, rijdend op z’n quadje. Later ook op de motor, maar altijd zomaar voor de lol. Rijden, vol gas en honderd keer hetzelfde rondje was wat hij het liefste deed. Vier jaar geleden heeft hij uiteindelijk toch de stap genomen om van zijn hobby zijn sport te maken. Sinds drie jaar rijdt hij wedstrijden en dat ging meteen boven verwachting goed, waardoor hij op het hoogste niveau mee kon.

Samen met zijn trainer Wesley Pittens, ook geen onbekende in de motorsport en vader Dirk, proberen zij alle schaarse uurtjes die ze over hebben te spenderen aan trainen en zoveel mogelijk wedstrijden mee te rijden. Naar de ONK-wedstrijden gaan ze altijd met het hele gezin, samen één team!

Het vele trainen en harde werken, dat mede mogelijk wordt gemaakt door sponsoren, familie en vrienden, zijn trainer en vader Dirk, heeft zijn vruchten duidelijk afgeworpen gezien een mooie 3de plek in de eindstand van het Open Nederlandse Kampioenschap.

Van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie! Volgend jaar gaat Tim rijden in de klasse 125cc. 

Veel succes voor het nieuwe seizoen Tim!