Afbeelding

Eerste editie Vlucht 14-18 van start

Sport

MAASHORST - Op vrijdag 22 september 2023 markeert een historisch moment voor wandelliefhebbers en avonturiers, want dan gaat de allereerste editie van Vlucht 14-18 van start. Dit niet-competitieve evenement biedt deelnemers de uitdaging om 80 of 160 kilometer te wandelen (of joggen) in maximaal 45 uur. De route brengt de deelnemers van Uden (Nederland) naar Turnhout (België), van Turnhout terug naar Uden, of zelfs heen en terug.

Met de voorbereidingen in volle gang kun je het hele proces volgen via onze website en social media, zodat je geen enkele ontwikkeling hoeft te missen.
De laatste week voor de start is de organisatie in volle actie, met 315 enthousiaste deelnemers die zich klaarmaken voor de tocht. Rustlocaties worden zorgvuldig ingericht, pijlen worden strategisch opgehangen om de route duidelijk aan te geven, en de nodige inkopen worden gedaan om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt.

Binnen de route valt ook de prachtige gemeente Maashorst, waar meer dan 300 deelnemers de kans krijgen om de schitterende omgeving te ontdekken en te genieten van de gastvrijheid onderweg. De start- en finishlocatie bij Derks Bedrijfswagens aan de Belgenlaan, staat klaar om supporters te verwelkomen met verfrissende drankjes en smakelijke hapjes.
Dit belooft een ware happening te worden, waar avontuur, doorzettingsvermogen en de schoonheid van onze gemeente samenkomen. We moedigen iedereen aan om de deelnemers aan te moedigen en dit buitengewone evenement te ervaren.
Voor meer informatie en updates over Vlucht 14-18, bezoek onze website www.vlucht1418.eu volg ons op social media.

Omdat onze deelnemers veel uren onderweg zijn, bieden we hen de mogelijkheid om te beluisteren langs wat voor historische en culturele bezienswaardigheden komen. Op de site zijn daarom, onder het kopje contact, een 30 tal luisterverhalen ingesproken.

De wandelaars moeten de 80 of 160 kilometer binnen 45 uur, dus vóór zondag 24 september 17:00 afronden. De supporters en geïnteresseerden zijn van harte welkom om de wandelaars langs de weg of bij de rustlocatie(s) aan te moedigen en hen daarmee een hart onder de riem te steken.