Afbeelding

Opening uniek waterveld bij MHC Heesch

Sport

HEESCH – Eindelijk is het dan zover. Zondag 17 september vindt de opening plaats van het waterveld waar MHC Heesch inmiddels alweer een aantal jaren mee bezig is geweest. Verspreid over deze dag, Super Sunday, vindt een aantal leuke activiteiten plaats.

Een van de velden van MHC Heesch zou in 2019 afgeschreven en vernieuwd moeten worden. Daarom is de hockeyvereniging in die tijd dan ook gesprekken met de gemeene aangegaan, omdat de gemeente eigenaar is van de velden. Gezien een waterkunstgrasveld de norm is binnen de hockeysport, is MHC Heesch samen met de gemeente gaan kijken of het mogelijk was om het zandveld te kunnen vervangen door een waterveld. In 2021 werd de aanleg goedgekeurd door de gemeente, waarna de aanbesteding werd gestart. Oorspronkelijk zou het veld in de zomerstop van 2022 door Anthea worden vervangen, maar vanwege onvoorziene omstandigheden, waardoor extra werkzaamheden nodig waren, is de aanleg een jaar doorgeschoven. Gezien de tijd die het kost om het veld, en met name de onderlagen aan te kunnen leggen, is het alleen mogelijk om dit tijdens de zomerstop te kunnen doen.

Waterveld
Hockey wordt gespeeld op een kunstgrasmat. MHC Heesch, met 365 actieve leden en 30 officiële vrijwilligers, had tot voor kort alleen zogeheten zandvelden. Bij een waterveld is het gebruik van zand niet meer nodig. De grootste voordelen van een waterveld zijn de snelheid en consistente rollen van de bal. Brandwonden door vallen of glijden zijn op deze ondergrond dan ook gelukkig verleden tijd. Het nieuwe waterveld heeft ook een betere demping, wat de kans op blessures verkleind én het waterveld bij MHC Heesch is extra speciaal want waar andere watervelden gebruikmaken van sproeiers om de velden nat te maken, is er onder het waterveld bij MHC Heesch een bassin waardoor het waterniveau van onder het veld geregeld kan worden. De belangrijkste voordelen hiervan zijn dat er veel minder water verdampt en dat er gebruik kan worden gemaakt van opgevangen regenwater.
Beter voor het milieu én het verlaagd de kosten van drinkwater.

Programma Super Sunday
Op een Super Sunday spelen veel van de seniorenteams van MHC Heesch thuis, en zijn er vaak nog wat extra activiteiten, zoals een dj. Zondag 17 september wordt het nog ‘superder’ want dan wordt Super Sunday gecombineerd met de officiële opening van het nieuwe waterveld. Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

10.45 uur: Dames 2 Mix - Dames 3
12.15 uur: Officiële opening waterveld met wethouder Tielemans
12.45 uur: Dames 1 - HOCO D1
12.45 uur: DO25-1 - Geel Zwart DO25-2
14.30 uur: Waterveld clinic door Dames 1 voor O12 en O14.

Daarnaast zullen er ook activiteiten voor de jonge jeugd worden georganiseerd en zal er een dj aanwezig zijn. 

MHC Heesch bedankt de gemeente en Duvano van harte voor de realisatie van het unieke waterveld!