Ruud Schobbers

HVCH vrouwen winnen nu wél van Schaesberg

HEESCH - De HVCH-vrouwen traden zondag 21 mei voor de derde keer dit seizoen aan tegen Schaesberg Vr1. Tweemaal werd er jammerlijk verloren, uit voor de competitie en ook in de halve finale van de beker. Tijd dus voor sportieve revanche, en dat lukte. In een doldwaas doelpuntenfestijn werd het 5-4 voor de HVCH-vrouwen. Els Kolff wist driemaal het net te raken, aanvoerdster Anne Leijen en Ruvienne Crutsen ieder eenmaal. In de eerste helft vielen binnen tien minuten vijf doelpunten, wat leidde tot de 2-3 ruststand. Na rust zette HVCH orde op zaken en werd de 5-4 eindstand bereikt.

De HVCH-vrouwen zijn keurig derde geworden in de competitie en spelen Tweede Pinksterdag de eerste nacompetitiewedstrijd voor promotie tegen hoofdklasser Berghuizen in Oldenzaal.

De HVCH-mannen waren vorige week succesvol tegen een tegenstander uit de Achterhoek: 0-5 uit in Zieuwent. De laatste thuiswedstijd van het seizoen, tegen laagvlieger Silvolde (eveneens uit de Achterhoek), werd dan ook met vertrouwen tegemoet gezien. Maar deze week was het andersom: de punten gingen afgetekend naar de Achterhoek. HVCH verloor zelfs met 0-4, de grootste nederlaag van het seizoen...

Was Silvolde zo goed? Nee, maar het team dat volgend jaar na een aanstaande fusie enkele klassen lager gaat spelen, speelde wel vol inzet, verdedigend sterk en uiterst effectief. HVCH was net wat minder scherp en wist het spel niet te dicteren. Er was een overwicht, maar kansen werden nauwelijks gecreëerd. Silvolde kwam redelijk snel op voorsprong en wist die vlak voor rust zelfs te verdubbelen.

Na rust was het van hetzelfde laken een pak. HVCH had de bal en het overwicht, Silvolde gooide de deur op slot en werd tweemaal succesvol uit de omschakeling. Al met al een off-day voor HVCH 1. Silvolde lijkt zich te gaan kwalificeren voor de nacompetitie, ook al gaat de club sowieso van onderaf aan opnieuw beginnen. De HVCH Beachparty naderhand was toch wel leuk!

Zondag 28 mei de laatste wedstrijd van dit seizoen, uit tegen Venray.