WHV pakt punt in ‘dying seconds’

LOOSBROEK -Een bijzonder mijlpaal voor WHV Loosbroek. De geel-zwarte trein heeft het puntenaantal van vorig seizoen al ingehaald . Op bezoek bij Keldonk werd in de allerlaatste seconde gelijk gespeeld, waardoor het tiende punt van het seizoen in de wacht werd gesleept.

Het vlaggenschip moest het doen zonder “de niet-scorende spits” Steven Lunenburg, die bij het derde elftal wel trefzeker was, en supporter Siebe Bosch. Op het goede speelveld in Keldonk was WHV, mede door goed verdedigen van Ruben Dobbelsteen, in de eerste helft de betere ploeg. Aan grote kansen kwam de ploeg van Bas van Engelen echter niet. Tegenstander Keldonk kreeg wel een aantal kansen. Een van die kansen werd zelfs benut, maar grensjager Bjorn de Vries was scherp en stook de vlag omhoog waardoor de scheidsrechter het doelpunt annuleerde.

In de tweede helft ging het wel mis voor WHV. Een voorzet van vanaf de rechterkant viel pardoes in het doel. Doelman Luuk van Grinsven was totaal verrast toen hij de bal achter zich in het doel zag ploffen. Zo keek het vlaggenschip vrij snel na rust tegen een achterstand aan.

De achterstand was totaal onnodig, en dat besefte WHV ook. Invaller Lucas Dobbelsteen liet twee behoorlijk grote kansen onbenut, terwijl spits Ferens Bongers daarvoor al had kunnen scoren. Tussendoor kwam Simon Dankers goed weg. De verdediger beging, met een gele kaart op zak, een overtreding.

Keldonk kwam zoals gezegd ook goed weg doordat WHV de kansen niet afmaakte. De Loosbroekse ploeg bleef geloven tot de laatste seconde, en dat wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Niels van der Wielen ontsnapte in de allerlaatste seconde aan de Keldonkse verdediging en bleef ijskoud. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 1-1 einduitslag, waardoor WHV een verdienstelijk puntje mag toevoegen aan het eindtotaal.