Afbeelding

Broodnodige overwinning Prinses Irene

Sport

OVERLOON/NISTELRODE - Prinses Irene won in Overloon, zeker gezien het spelbeeld in de tweede helft, volkomen verdiend met 0-2 tegen SSS ’18.In de eerste helft scoorde Tim van der Heijden. Het vooral op de counter spelend SSS’18, zag in de tweede helft een sterk en agressief spelend Prinses Irene dat, na verschillende kansen, centrale verdediger Koen Pittens de verdiende 0-2 binnen zag koppen. De beste man van het veld liep rond in een afwijkend tenue. Vriend en vijand waren onder de indruk van leidsman Robbert de Graaf, die foutloos floot. Het blijft uitermate spannend in deze klasse, waar de verschillen echt minimaal zijn.

Nieuwe speelwijze
Prinses Irene stond aan de aftrap met routinier Robbert Rovers, die na blessureleed weer een volledige wedstrijd speelde. Afgelopen week is er met het hele team druk geanalyseerd, naar aanleiding van het gelijkspel vorige week tegen Eendracht ‘30, dat van een 3-0 achterstand terugkwam. Met de in januari gekomen, gedreven en kundige coach Jurgen Elbers, is gekozen voor een andere speelwijze. Natuurlijk heeft het tijd nodig om die je eigen te maken. Normaal heb je daar een voorbereiding voor. Afgelopen week werd naast wedstrijdbeelden bekijken, ook nog flink (laat) getraind op de nieuwe speelwijze. Tegen SSS’18, dat heel verdedigend startte, was Prinses Irene in de eerste helft een paar keer gevaarlijk, maar SSS’18 was op de counter ook twee keer heel dicht bij een doelpunt, wat overigens mede kwam door eigen slordigheden. Vooral de buitenspelers van SSS”18 stichtten in de eerste helft gevaar. Na rust zaten die bij Harm van Nuland en Jerin v.d. Rakt in de pocket. Prinses Irene kwam in de achttiende minuut op 0-1. Een schot van Jerin van de Rakt werd door Tim van der Heijden de juiste kant opgestuurd en liet de doelman kansloos. Opvallend was dat SSS’18, ondanks de achterstand met vijf verdedigers bleef spelen en op de counter loerde.

Er als de kippen bij
In de tweede helft was Prinses Irene duidelijk de bovenliggende partij, waarbij Martijn v.d. Akker zich in het bijzonder positief onderscheidde. Achterin klopte het allemaal en hoefde doelman Mathijs Pluk slechts een keer echt in te grijpen. Nadat Tim van den Brand een goede kopkans niet kon verzilveren en Van den Akker rakelings had overgeschoten werd het in de 67ste minuut 0-2. Tim van der Heijden schoot een vrije trap op de paal. Koen Pittens was er als de kippen bij en kopte de rebound binnen. Elbers bracht meteen daarna Guus Reijnders die sterk inviel. In de 77ste minuut vond hij de doelman uit Overloon op zijn weg en trof niet het net bij een goede aanval. In de 85ste minuut moest Pluk nog een keer goed ingrijpen, maar verder werd SSS’18 niet meer gevaarlijk.

Een mooie en ook broodnodige overwinning, van een als collectief voetballend elftal. Het is een ontzettend vreemde competitie. Rhode pakte de tweede periodetitel. In de eerste periode stonden die stijf onderaan!

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 21 minuten geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 58 minuten geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein