WHV behoudt ongeslagen status

LOOSBROEK - Het vlaggenschip van Loosbroek is erin geslaagd om de ongeslagen reeks te vast te houden. De ploeg van Bas van Engelen heeft al zo’n zeven weken op rij niet meer verloren en liet in de eerste wedstrijd van 2023 zien dat WHV niet meer ‘het lachertje van Bernheze’ is. Het zaterdagelftal van SCG’18 uit Sint-Michielsgestel was de eerste tegenstander en ondanks dat het een vriendschappelijke wedstrijd was, maakte beide ploegen er een spektakelstuk van dat eigenlijk al begon voordat de wedstrijd aanving. Zo verschenen Lars de Mol en Chris van den Braak in de basisopstelling. Daarnaast vertelde een jeugdige SCG-speler WHV dat de broer van Cody Gakpo aan de aftrap stond. De WHV’ers geloofde dit klakkeloos en waren direct scherp voordat het eerste fluitsignaal afging.

Ferens Bongers mocht weer in de spits opdraven en las de verdedigers van SGG flink de les. ‘FEBO’ bracht het vlaggenschip op voorsprong met een intikker van dichtbij. De ploeg van Bas van Engelen gaf weinig weg, maar liep halverwege de eerste helft wel tegen de gelijkmaker aan. De lange spits van SCG kon vrij inkoppen. Even later werd het zelfs 2-1 voor de thuisploeg. Toen was daar ineens weer die dekselse Bongers die WHV weer op gelijke hoogte bracht. Met een 2-2 ruststand gingen beide ploegen aan de ranja.

In de tweede helft kwam de voormalig ‘niet-scorende spits’, Steven Lunenburg, binnen de lijnen. De man die tegen Nederwetten zijn eerste goal van het seizoen maakte, zorgde er met een assist op Lucas Dobbelsteen voor dat WHV weer op voorsprong kwam. De keeper van SCG had geen antwoord op het schot van Lucas. Halverwege de tweede helft zag het hele sportpark die ploeg weer langszij komen. Via de lat stuiterde de bal over de lijn, maar de leidsman zag het niet en WHV ontsnapte. In de allerlaatste minuut kreeg WHV alsnog de gelijkmaker om de oren. Een enerverend duel eindigde in 3-3.

WHV behoudt dus de ongeslagen status. In de kantine van SCG werd feest gevierd. Komend weekend wordt de vijfde klasse hervat en komt koploper FC Uden op bezoek bij WHV.