Afbeelding

Judo workshop voor kinderen BSO De Benjamin

Sport

NISTELRODE - Het was donderdag 27 januari dan eindelijk zover voor de kinderen van BSO De Benjamin. Na een paar weken van voorbereiding tijdens een judoworkshop op de BSO zelf door een leerkracht, mochten de kinderen nu in een echte Dojo, een judozaal, op een echte Tatami (judomat) genieten van de workshop onder leiding van Walter van Well, Hij is sensei (leraar) bij Team Tanoshii/Conscius Sports.

In twee groepen kwamen de kinderen naar Conscius Sports, waar ze met spannende gezichtjes de eerste treden op de judomat zetten. In de eerste groep zaten de jongste kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool en in de tweede groep zaten kinderen vanaf groep 4 tot en met groep 8. Dolenthousiast werd er op spelenderwijs kennisgemaakt met de normen en waarden van het judo, zoals luisteren naar elkaar, respect, vergroten van zelfvertrouwen, kracht, balans en mobiliteit.

Na een paar minuten luisterden de grote groepen spelenderwijs goed naar de leraar, waardoor zij het valbreken en randori - wedstrijdjes met en zonder bal - al snel onder de knie hadden. Judo leren in 45 minuten, dat lukt natuurlijk niet. Hierdoor werd de workshop beperkt tot wat stoeipartijtjes, waarin de kinderen de normen en waarden van het judo meteen ten uitvoer konden brengen.

Het was een super avontuur voor de kinderen en begeleiders, maar zeker ook voor Walter om deze workshop samen te mogen beleven. Na de workshop kregen de kinderen ruimschoots de tijd om op de foto te gaan en ze kregen ook nog een flyer waarin staat dat ze nog een paar keer mogen komen proberen of het judo bij hen past.