Ruud Schobbers

HVCH: Twee maal 2-0 overwinning, wie doet je wat!

Twee maal 2-0 overwinning

HEESCH - Na drie wedstrijden tegen ‘hoogvliegers’ stond zondag 27 november voor HVCH ‘laagvlieger’ RKZVC op het programma. Drie punten zeg je dan vooraf, want ‘nummer laatst’ uit Zieuwent had pas vier punten bij elkaar geschraapt deze competitie...

Maar in de praktijk is het dan toch altijd lastiger dan op papier. RKZVC was in de eerste helft echt niet de mindere. HVCH begon onzeker en wist geen overwicht te creëren op het middenveld en de voorste linie niet in stelling te brengen. Het leek een beetje op Oranje…

In de 33ste minuut schoot RKVZC zomaar ‘een zieke Zieuwentse zwabber’ van afstand op de kruising; iedereen stond erbij en keek ernaar. Dit was de wake-up call voor HVCH. In de 38ste minuut kwam de thuisclub op voorsprong na een goede assist van Kenan Hammink op de als vanouds sleurende spits Milan Raijmaekers.

In de rust zette trainer Marc van de Ven zijn ploeg met twee wissels om naar een meer offensieve speelwijze. Dit leverde meteen gevaar op en het was een wonder dat de 2-0 nog niet viel. Pas na 85 minuten werd de wedstrijd beslist: wingback Sjoerd Schobbers ging naar de achterlijn na een slimme steekpass van Rob van de Ven. Zijn strakke voorzet werd door een Zieuwentse verdediger in eigen doel gelopen;  2-0,. Wedstrijd beslist en punten binnen. HVCH blijft knap bovenin meedraaien.

Dames HVCH
Ook de Heesche vrouwen kenden succes na de zeperd vorige week tegen Prinses Irene. Uit bij Beerse Boys stonden de Heesche dames hun mannetje. Met een prima 0-2 werd de overwinning verdiend binnengehaald en de punten meegenomen naar Heesch. Twee doelpunten van Els Koff in de tweede helft maakten het verschil. Een knappe overwinning, zeker nadat Lieke van Nistelrooij en Bente van de Leijgraaf al tijdens de wedstrijd (zwaar) geblesseerd moesten afhaken.

Komend weekend gaan de HVCH-mannen naar Silvolde, in de Achterhoek. De dames nemen het thuis op tegen FC Kunde.