Afbeelding

Biljartteam blijft winnen

Sport

HEESWIJK-DINTHER - In het altijd gezellige thuishonk was het De Eekhoorn uit Oosterhout te gast. De gasten waren uit op een verrassing, maar kwamen van een koude kermis thuis. SIS won met 6-2 en loopt verder uit in de rangschikking.

Jean van Erp uit Heeswijk start voortvarend in de eerste wedstrijd tegen Kurt Ceulemans uit Belgie. De pauze werd bereikt met 24-3. Walk over zul je zeggen maar dat werd het niet. Na de pauze bleef de Belg zijn puntjes sprokkelen en met nog 8 te gaan voor Van Erp, Ceulemans stond nog op 8 maakte hij 6-6-4 en 3 en dan gaat het snel. Van Erp wilst moeizaam steeds 1 carambole te maken, maar hield voldoende over om winnend af te sluiten, 40-33

Raymund Swertz nam het op tegen invaller Adrie Demming en met 11 beurten gelijk op te zijn gegaan demareerde Demming met 10 in 4 beurten, 10 caramboles voorsprong voor de Oosterhouter. Na beurt 18 was de koek op voor Demming en Swertz maakte 24 in de laatste 14 beurten en won overtuigend met 40-31.

Kopman Eddy Merckx speelde ook al tegen een Ceulemans, Peter dit keer. Die was ontketend en na tien beurten was de stand 21-31 voor de gasten. Merckx kwam ondanks zijn goede gemiddelde (1.87) niet voor in deze wedstrijd en met een mooie 7 speelde Ceulemans de wedstrijd uit 30-40 in 16 beurten.

Maar toen was het de beurt aan Martien van der Spoel. De man liet geen spaan heel van Jerry Hermans en vanaf het begin keek Hermans tegen een achterstand. In beurt 15 kwam Van der Spoel met een mooie serie van 12 en speelde vervolgens de wedstrijd professioneel uit 40-15 in 21 beurten. Met het hoogste daggemiddelde van 1.9 wist SIS de punten wederom in Uden te houden en door het gelijk spelen van Ques en Bousema weer 1 punt verder uitgelopen.

Deze twee genoemde opponenten zijn de komende weken nog de tegenstanders van SIS met volgende week uitwedstrijd Ques en Darts in Tilburg en de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar op 4 december tegen Bousema. Dan zal de winterkampioen bekend zijn.