Clemens van Santvoort

Korfbalsters verliezen in de laatste minuut.

NISTELRODE - De korfbalsters van RKSV Prinses Irene schoten zondag 20 november uit de startblokken. De eerste helft waren zij dan ook heer en meester op het veld en na twintig minuten spelen was er een voorsprong van 8-2. De laatste minuten van de eerste helft waren iets slordiger aan Prinses Irene-zijde, maar toch konden de korfbalsters gaan rusten met een 11-6 voorsprong.

De tweede helft was Prinses Irene het helemaal kwijt. Swift liet veerkracht zien en kwam snel langszij. Hierdoor werd het spannend tot aan de laatste minuut. Swift wist in de laatste minuut nog te scoren en kon de winst gaan vieren.

Scherpe fase
De korfbalsters begonnen fel aan de wedstrijd. Verdedigend stonden ze als een huis en aanvallend werd het goed opgezet. Na vier minuten spelen wist Gaby van Santvoort dit te belonen met een doelpunt. Daarna was het Swift die hetzelfde deed. Hierna liet Prinses Irene zien wat ze waard zijn. Eerst was het Maurie Verstegen die Prinses Irene weer op voorsprong bracht. Evy van den Akker deed daar een schepje boven op en rondde een goed uitgespeelde aanval af met een korte kans (3-1). Swift bleef druk zetten maar daar had Gaby duidelijk weinig last van. Zij wist twee keer kort achter elkaar te scoren van ver. Direct daarna was het opnieuw Maurie die liet zien wat ze in huis had en ook zij vond het gele mandje. Hierna kon Swift wat terug doen. Zij stopten de doelpuntenreeks door een doorloopbal binnen te leggen. Echter was daar weer Gaby met haar zuivere schot en zij zette de stand op 7-2. De korfbalsters bleven werken voor iedere bal en Florence Waals onderschepte de bal, hierdoor kon zij zelf aanleggen voor het schot en maakt het gaatje nog groter. Swift bleef gaan en dit werpte zijn vruchten af. Zij brachten de stand naar 8-3, door een afstandsschot af te ronden. Maurie was het daar niet mee eens en scoorde weer voor Prinses Irene. Daarna was Swift even aan zet. Zij scoorden drie keer achter elkaar. Met nog een minuut op de klok wisten Josje Reijnders en Evy nog de korf te vinden en vergrootte daarmee de voorsprong. Met een 11-6 tussenstand gingen de ploegen naar de kleedkamer.

Grip kwijt
De tweede helft was een ander beeld. Swift leek een stevige peptalk te hebben gekregen in de rust. Want in drie minuten tijd wisten zij het gat kleiner te maken door weer drie keer oprij te scoren. Josje probeerde de draad weer op te pakken en scoorde uit een korte kans vanuit haar positie de steun. Daarna was het weer Swift wat iets terug wist te doen. Dit keer waren het twee raken worpen. De tussenstand was inmiddels 12-11. Petra Steenhuis liet wat meiden warm lopen. Voordat er gewisseld werd maakte Lisan Mikkers een mooi doelpunt. Helaas was deze voorsprong van twee van korte duur. Verdedigend ging het moeizamer en daar maakte Swift weer gebruik van. Door twee doelpunten te maken werd er een gelijke stand op het bord gezet (13-13). Toen was het hard tegen hard. Beiden ploegen werkten hard en er werden ook goede kansen gecreëerd. Opnieuw was het Maurie die de korfbalsters op voorsprong zette. Zij maakt haar vierde van de dag. Met nog 5 minuten op de klok brak er een spannende eindfase aan. Swift kon namelijk weer de stand gelijk trekken en even leek het erop dat de punten verdeeld werden. Toch wisten de meiden uit Velden in de laatste minuut raak te schieten van ver. Prinses Irene had nog een aanval om toch een punt te pakken maar helaas kwam daar geen doelpunt uit. Met een 14-15 eindstand werd er afgefloten.