Afbeelding

WHV doet zichzelf tekort in t’ Oventje

Sport

ZEELAND/LOOSBROEK - Mensen die kunnen vliegen, kunnen opstaan uit de dood en een WHV dat de nul houdt. Op het oog drie dingen die onmogelijk lijken. Echter, het laatste bleek realiteit: het vlaggenschip van Loosbroek speelde doelpuntloos gelijk tegen VCO.

Toen WHV’er Lars de Mol in een ‘bananenpak’ aankwam, voelde heel Loosbroek de bui al hangen. De avond ervoor wees erop dat WHV wéér niet ging pieken. Maar niets bleek minder waar. In bar en boze omstandigheden werd er afgetrapt in het gehucht dichtbij Zeeland. De ploeg van Bas van Engelen verraste vriend en vijand door goed te voetballen. In de eerste helft was WHV de bovenliggende partij. De geelzwarte machine vergat zichzelf te belonen met een doelpunt. 

De meegereisde fans uit Loosbroek zagen een dapper WHV, dat in de tweede helft op jacht ging naar de eerste driepunter van het seizoen. Doelman Van Grinsven had een paar puike reddingen in huis waardoor Loosbroek bloed rook. Niet alleen de doelman (en grensjager in spijkerbroek Bjorn de Vries) verdiende complimenten voor de ploeg van Van Engelen, ook de Bourgondische back Ruben Dobbelsteen viel verdienstelijk in. De hele tweede helft bleef WHV op de been en kwam via Bart van der Wielen bijna aan de voorsprong.

Daarna kwam WHV nog dichterbij de voorsprong. Een zuivere handsbal van VCO werd niet bestraft door de wazige arbiter. Desalniettemin pakte de Loosbroekse talenten een puntje, waardoor ze het puntenaantal verdubbelden.