Afbeelding

Ruime zege dames vertelt niet het hele verhaal

Sport

HEESCH/OSS – Om het in perspectief te plaatsen: negen minuten voor tijd kwamen de gasten van 26-24 terug tot 26-26. Zo zeker leek de overwinning van de formatie van Peter van der Vloet niet meer. Het was een repeterend beeld in de wedstrijd: Dynamico dat makkelijk scoort, maar geen afstand kan nemen omdat de tegengoals ook makkelijk vielen.

Maar toen was daar Sabine Bouwman (voorheen bekend als Sabine Hommersom) die met twee individuele acties voor wat lucht zorgde. De treffer van Aemy Sevinga daarna leek de beslissing: 29-26. Wie toen nog twijfelde, werd overtuigd door een rake break van Luca Banken. Toen was de koek op voor tegenstander HVW, dat de nederlaag enigszins geflatteerd verder zag oplopen: 35-26. De laatste twee doelpunten waren van topscorer Mirne Hoeks, die in totaal elf keer mocht juichen, zaterdagavond 19 november in De Rusheuvel in Oss.

Dat het ruim vijftig minuten spannend bleef, was niet de verwachting na een kwartier toen er een tussenstand van 9-4 op het scorebord stond. Babet Verstegen bewees ook tweemaal vanaf de rechterhoek trefzeker te kunnen zijn, terwijl cirkelloopster Jessie van Lieshout eveneens twee keer bewees koel te blijven oog in oog met de keepster. Bij 15-10 leek de wedstrijd nog steeds eenvoudig Dynamico’s kant op te gaan, maar toen kwam de opponent uit Wanroij beter in het spel. Voor rust was de marge teruggebracht naar één (17-16), waarna in de tweede helft de thuisploeg het initiatief hield maar nooit definitief afstand kon nemen.

De 26-26 bleek een wake-up call die achteraf gezien de dames misschien wel nodig hadden. Over de laatste negen minuten kon iedereen meer dan tevreden zijn.

Dynamico – Bouwcenter Centen HVW 35-26 (17-16). Scores Dynamico: Mirne Hoeks 11, Sabine Bouwman 8, Aemy Sevinga 6, Babet Verstegen 3, Jessie van Lieshout 3, Luca Banken 2, Quinty Kuijpers 1, Britta Schoones 1