Afbeelding

Drie competitiezeges op rij voor heren

Sport

OSS/HEESCH  – Na twee uitoverwinningen op rij won Dynamico zaterdagavond 19 november in De Rusheuvel ook haar eerste thuiswedstrijd in de eredivisie. Tegen EHC werd het verschil kort voor en kort na rust gemaakt: 31-27 (17-13).

Omdat Feyenoord (van Bevo 2) en DFS Arnhem (de verslagen tegenstander van vorige week die nu uit bij kampioenskandidaat Houten won) twee punten pakten, ging de knappe zege niet gepaard met een stijging op de ranglijst. De Oss/Heesche formatie bleef een-na-laatste. Hekkensluiter Havas verloor, waardoor de marge werd opgeschroefd naar drie punten.

De wedstrijd: in het begin scoorde beide ploegen vrij gemakkelijk. Bij 6-6 kreeg Dynamico twee tijdstraffen, waar EHC gelukkig maar weinig van profiteerde (7-8). Chiel van Iperen maakte de goal toen de thuisploeg maar vier veldspelers tussen de lijnen had. Maar toen de donkerblauwe brigade compleet was, ging het nog steeds niet naar de zin van trainer Damir Josipovic.

Hij zag een gebrek aan beleving en probeerde die er hoogstpersoonlijk in te krijgen tijdens een time-out. Die had het gewenste effect. Het omslagpunt was de 9-10 van Merijn van Loon. Hij scoorde vanuit een erg moeilijke hoek op de cirkel, terwijl seconden ervoor Paul van Iperen een open kans onschadelijk maakte. Dat was toen zijn eerste grote redding, waarna er later nog vele saves zouden volgen. Twee keer een succesmoment zorgde ervoor dat de Dynamico-motor eindelijk startte.

Bij 12-11 was daar Chiel van Iperen met de eerste voorsprong sinds 6-5. Het betekende zijn zesde treffer. EHC besloot op mandekking over te gaan. Dat werkte deels: Chiel zou nog maar één keer scoren. Maar Dynamico ging er niet slechter van draaien. De extra ruimte die het kreeg op het veld, werd uitstekend benut. Vanaf 12-12 ging de thuisploeg erop en erover. Harm van Iperen scoorde in die fase twee keer, net als Jesper van Kessel. De 15-12 van laatstgenoemde was het hoogtepunt van de wedstrijd.

Dat verdient uitleg: Paul van Iperen maakte een open kans onschadelijk. De bal krulde zo’n beetje op de lijn terug het veld in. De keeper pakte die op en gooide de break naar Jesper, die met weinig tijd en ruimte een schitterende en rake draaibal produceerde. Even later bepaalde hij ook de ruststand op 17-13.

Na rust werd in eerste instantie de marge alleen maar verder uitgebreid. Frennie Bens had het op de rechterhoek op zijn heupen en gooide drie keer raak. Erik Loeffen en Thomas van Kessel zorgden samen in die periode voor zoveel variatie, dreiging en doelpunten dat EHC zag dat het bij 26-20 een moeilijke opgave zou worden om nog te winnen.

De gasten dachten daar uiteraard anders over, drie treffers op rij vormden het bewijs. Vanaf dat moment nam Frank Loeffen zijn team bij de hand. Vanaf de 7-meterlijn bleef hij doelpunten maken, maar niet alleen daar. Op diverse, cruciale momenten – 27-23 en 28-25 – zorgde hij voor een mentale knak van de opponent. Zijn 29-25 was de definitieve beslissing, waarna beide teams nog twee keer scoorden. Een leuke toegift voor het publiek, maar geen plotwendingen meer die ertoe deden.

Dynamico – EHC 31-27 (17-13). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 7, Erik Loeffen 5, Frank Loeffen 5, Jesper van Kessel 4, Frennie Bens 3, Merijn van Loon 3, Harm van Iperen 3, Thomas van Kessel 1.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 12 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 15 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 16 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 16 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze