Afbeelding
DMBK

Opening padelbanen bij Tennisclub Telro

Sport

NISTELRODE – Vier prachtige padelbanen zijn zaterdag 19 november geopend op het tennispark van TC Telro. Ondanks de koude herfstdag was er een enthousiaste opkomst door leden en belangstellenden. Wethouder Marius Tielemans (Sport) en wethouder Rien Wijdeven, lid van de tennisvereniging, hadden om 15.00 uur de eer om het lint door te knippen voor de officiële opening. 

De tennisclub heeft afgelopen periode hard gewerkt om de padelbanen te realiseren en de laatste weken hebben al ruim 130 leden een padelclinic gevolgd. Deze feestelijke dag startte om 14.00 uur en de padelfanaten stonden allemaal al klaar om de jeugd de spelregels uit te leggen en hierna een balletje te slaan.

Opening
Om 15.00 uur was het tijd voor de officiële opening door Marius Tielemans en Rien Wijdeven. Aansluitend waren er padeldemonstraties. Het bestuur geeft te kennen: “Padel is niet alleen een leuk spel om te spelen, maar ook nog eens leuk om naar te kijken.” Het openingswoord nam bestuurslid Angeline van Erp voor haar rekening. Zij bedankte de sponsoren, met name sponsor Van Tilburg Mode en Sport en de Charity Cup, voor hun financiële bijdrage, leden die hun steentje bijgedragen hebben en in het bijzonder Toine Geurts die tijdens de bouw bijna alle dagen aanwezig geweest is.
Hierna waren de volwassenen aan de beurt om kennis te maken en met de spelregels en een balletje te slaan.

Padellen
In 2011 werd de Nederlandse Padelbond (NPD) opgericht en internationaal erkend en sinds 2020 zijn alle padelgerelateerde activiteiten doorgegaan onder de naam KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). De naam komt van het Engelse woord paddle, wat peddel betekent. Het grootste verschil tussen tennis en padel zit in het racket. Bij padel heet het een padelracket en bij tennis een racket. Welbekend is het tennisracket met in elkaar verstrengelde snaren die een druk hebben en waardoor je de bal sneller kunt slaan. Bij het padelracket is de buitenkant is vaak van grafiet/carbon en daartussen zit meestal samengeperst EVA-foam. De functie van de gaten zijn gewichtsreductie en aerodynamica. Het doel van een spelletje padel is dat jij of je team sneller sets wint dan de tegenstander. Ga je het spel spelen dan ga je padellen!

In Nistelrode kan dat nu volop gedaan worden bij Telro Tennis- en Padel gelegen aan de Zwarte Molenweg 11.

Tekst en foto’s: ©DMBK